Home 3D-Gear Refil komt met nieuw filament gemaakt van oude Sprite-flessen

Refil komt met nieuw filament gemaakt van oude Sprite-flessen

3 min lezen
0

We schreven al eens over de gerecyclede filamenten van Refil en dan specifiek over ABS gemaakt van oude autodashboards en PET.

Vandaag introduceert het Nederlandse merk een nieuwe kleur filament: double green. Deze nieuwste groene loot aan de stam van het kunststoffenmerk is niet zomaar groen, maar Sprite-groen. Waarschijnlijk zitten er ook andere groene PET-frisdrankflessen doorheen, maar het belangrijkste qua boodschap van dit verfrissende kleurtje is dat Refil met het verkopen van dit filament wat aan het wereldwijde plasticprobleem wil doen.

doublegreen-refil2-recycledfilaments-sprite-pelengrino

Mensen gooien overal maar plastic flessen weg en ondertussen worden de grondstoffen langzaamaan uitgeput voor de productie van nieuw plastic. Beide problemen zouden verminderd worden als iedereen bewuster zou omgaan met het gebruik ervan.

refilrecycledfilamentgreen2

Wat daarbij wel van belang is, is dat het filament op basis van gerecycled materiaal even goed print als filament van nieuw plastic. Na lang testen en optimaliseren was het zover en bracht Refil haar Double Green op de markt.

Met het frisse groene kleurtje kun je een hoop leuke dingen maken en als je naar deze objecten kijkt, zal het groen je herinneren aan je bijdrage aan een groenere wereld.

doublegreen-refil3-recycledfilaments-sprite-pelengrino

Ook de spoel is van gerecycled materiaal (karton), dus ook daar zit je helemaal goed. De fabrikant belooft dat je ook een setje stickers erbij krijgt die je op je geprinte objecten kunt plakken om te laten zien dat het volledige gerecyclede producten zijn. Aardig detail. 🙂

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …