Home 3D-Gear Formlabs komt nu ook met voordelige Fuse 1 SLS 3D-printer

Formlabs komt nu ook met voordelige Fuse 1 SLS 3D-printer

2 min lezen
0

We kennen Formlabs allemaal van hun bekende Form-SLA-printers, maar het bedrijf maakte maandag bekend nu ook de Fuse 1, haar eerste selective laser sintering (SLS) 3D-printer, op de markt te brengen. Daarnaast komt Formlabs ook met Form Cell, een geautomatiseerde productieoplossing voor het 3D-printen met de Form 2.

SLS-technologie maakt het mogelijk voor ontwerpers en techneuten om hun prototyperingsproces te versnellen. Met de Fuse 1 kan dit door hogeprecisie onderdelen te maken in minder tijd en van sterke materialen.

De Fuse 1 is 20x zo goedkoop als de goedkoopste industriële SLS-machines met een basisprijs van 10.000 euro. De machine is leverbaar vanaf midden 2018. Voor 20.000 euro heb je een complete fabricage-unit met een printer, een post-processing station met materiaal-hergebruik, een extra bouwzuiger voor continu gebruik en een startpakket met materiaal.

De materialen waarmee gewerkt kan worden, zijn Nylon PA 12 en PA 11. Het bouwvolume van 165 x 165 x 320 mm is niet heel groot, vergeleken met de industriële systemen die het bedrijf noemt in de prijsvergelijking. Ook dit zijn we gewend, want dezelfde truc haalde Formlabs uit met hun SLA-printer die ook relatief klein is qua bouwvolume.

Met Form Cell kun je een opstelling maken waarin continu en geautomatiseerd gewerkt wordt met Form 2 3D-printers. Dit is handig als je op grotere schaal wil gaan produceren en niet heel veel herhaald handmatig werk wil doen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …