Home 3D-Culture & Design Deze Wave City Coffee Table met 3D-geprinte gebouwen lijkt zo uit de film Inception te komen

Deze Wave City Coffee Table met 3D-geprinte gebouwen lijkt zo uit de film Inception te komen

4 min lezen
0

Wow! Dit is nog eens een enorm gave coffee table!

Dit is de Wave City Coffee Table gemaakt door de Griekse designer en 3D-artist Stelios Mousarris. Mousarris verrast zijn publiek graag door drastische verschillende elementen te combineren in zijn werk. Bij het creëren van deze tafel maakte hij gebruik van 3D-printing om verschillende combinaties van natuurlijke met niet-natuurlijke materialen creëren samen met organische en door de mens gemaakte vormen. Het resultaat is een ontzettend mooie coffee table die zo uit de film Inception van Christopher Nolan lijkt te komen.

table2

Op het internet wordt de tafel dan ook al de ‘Inception Table’ genoemd. Onterecht eigenlijk, want de tafel is niet gebaseerd op de bekende scene uit de film waarin een stad zichzelf ombuigt totdat twee complete stadsdelen boven elkaar hangen. Zoals de naam van de tafel doet vermoeden is de vorm van de tafel geïnspireerd op golven. In dit geval heeft Mousarris weer een combinatie van natuurlijke en mens-gemaakte elementen weten te combineren, namelijk een stad een een golf. Pas toen de tafel vrijwel af was werd hij gewezen door vrienden en kennissen op hoe ongelofelijk veel de tafel weg had van de scène uit Inception.

De tafel is gemaakt van verschillende natuurlijke en niet-natuurlijke materialen. Zo bevat de tafel hout, staal en 3D-geprinte onderdelen.

Nadat Mousarris zijn ontwerp gemaakt had in de softwareprogramma’s Cinema 4D en Rhino boog hij een mooi dun stuk staal tot de gewenste vorm van de golf. Daaroverheen ligt een 2 millimeter laagje multiplex. Bij een lokale 3D-printing shop liet hij allerlei verschillende gedetailleerde gebouwen uitprinten in hout-filament om het landschap tot leven te brengen.

Het printen van al deze gebouwen duurde ongeveer een maand. Elk 3D-geprint gebouw werd vervolgens vastgelijmd op de ’golf’. Denk je stad op de golf te herkennen? Dan heb je het mis, want deze stad is fictief en bestaat dus niet.

Het eindresultaat is een functionele tafel die momenteel wordt verkocht voor € 5000,-. Momenteel werkt de Griekse designer aan een nieuwe versie die een complete stalen look en feel moet krijgen. Over de metalen plaat komt dus geen multiplex. De gebouwen van die nieuwe tafel zullen geprint worden in plastic en vervolgens worden geschilderd voor een metalen look.

table3 table4

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…