Home 3D-Printen Perstorp en 3D4Makers starten ElogioAM voor nieuwste generatie 3D-printmaterialen

Perstorp en 3D4Makers starten ElogioAM voor nieuwste generatie 3D-printmaterialen

5 min lezen
0

Perstorp AB, een bedrijf in specialistische chemicaliën, en 3D4Makers, een 3D-filamentproducent, bundelen hun krachten in een nieuwe joint venture: ElogioAM, om nieuwe materiaaloplossingen te introduceren om de additive manufacturing-industrie vooruit te helpen. Door de aanwezige kennis van beide bedrijven van chemicaliën en polymeren te combineren, brengt ElogioAM  een nieuw soort 3D-filament genaamd Facilan, waarmee toepassingen die voorheen niet haalbaar waren met andere 3D-printmaterialen, nu wel mogelijk worden.

ElogioAM streeft naar een betere inzetbaarheid van 3D-printingmethodes en -materialen voor de medische, mode, orthese, geavanceerde prototyping, modellering, veeleisende industrie- en consumentenmarkten. De filamenten van Facilan zijn speciaal ontwikkeld om de problemen die er waren met 3D-printing op te lossen. Met Facilan C8 3D-geprinte onderdelen hebben bijvoorbeeld een hogere impact en treksterkte dan onderdelen die gemaakt zijn met ABS-filamenten, en dat terwijl ze zijn gebaseerd op composteerbare grondstoffen. Facilan C8-onderdelen voelen zacht aan en zijn gladder dan PLA- en ABS-onderdelen.

De makers zijn bezig samen met onderzoekers van orthesen en inlegzolen om nieuwe 3D-printoplossingen te ontwikkelen. Facilan PCL 100 bijvoorbeeld is een zuiver polycaprolactone-filament dat wordt gebruikt door onderzoekers naar kunstmatige spieren, implantaten-met-medicijnen, scaffolds en slimme materialen.

Marie Grönborg, Executive Vice President Innovation, zegt: “Ik ben ongelooflijk trots om aan te kondigen dat Perstorp en 3D4Makers hun krachten bundelen om een ​​volgende stap te zetten in het ontsluiten van mogelijkheden voor onvervulde behoeften in hoogwaardige filamenten voor additive manufacturing / 3D-printing. Na de succesvolle samenwerking die Perstorp en 3D4Makers hebben ontwikkeld en de introductie van het Facilan-gamma van 3D-printfilamenten van hoge kwaliteit, zie ik de vorming van deze joint venture, ElogioAM als de volgende natuurlijke stap om dit potentieel verder te versnellen.”

3D4Makers mede-oprichter Jan-Peter Wille (midden)

3D4Makers mede-oprichter Jan-Peter Wille voegt hieraan toe: “We zijn erg trots om samen te werken met Perstorp; hun specialistische chemicaliën, additieven en polymeerkennis hebben echt materialen in 3D-printing mogelijk gemaakt waarvan we alleen maar konden dromen. Betere tolerantiematerialen en beter presterende onderdelen is wat 3D-printen echt op de fabrieksvloer en in de meest geavanceerde toepassingen zal plaatsen.”

ElogioAM zal gevestigd zijn in Nederland, in Haarlem, en de oprichting ervan is in afwachting van goedkeuring door de autoriteiten.

Op de foto kun je een onderdeel zien dat in de 3D Makers Zone geprint is met Facilan. Wat vinden de gebruikers ervan?

Dick Potharst (Multi 3DPrint): “Het is weer een stapje vooruit, maar ook weer geen revolutie. Met andere materialen kun je ook dezelfde resultaten behalen. Het voordeel van Facilan is echter wel dat het sterk is, niet warpt en toch composteerbaar is.”

Olaf van Dijk (3D Makers Zone): “Mooi spul, zeker. Het print lekker, is zeer sterk. Het is alleen wel even lastig de juiste instellingen te vinden, niet alles lukte de eerste keer. Je moet de juiste temperatuur vinden.”

(Foto’s via 3D4Makers)

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …