Home 3D-Culture & Design MINI biedt 3D-geprinte en gepersonaliseerde accessoires aan voor jouw eigen persoonlijke stijl

MINI biedt 3D-geprinte en gepersonaliseerde accessoires aan voor jouw eigen persoonlijke stijl

4 min lezen
0

2018 is nog maar net begonnen of mooie futuristische beloftes uit de autowereld treden zich al aan. MINI, de kenmerkende Britse autofabrikant welke inmiddels onderdeel is van het Duitse BMW, heeft aangekondigd dit jaar met een uniek aanbod te komen dat klanten in staat stelt een aantal onderdelen in de auto te personaliseren. En je raadt het al: inderdaad door middel van 3D-printers en andere digitale fabricagetechnieken.

Via het eenvoudige online platform MINI Yours, dat naar alle waarschijnlijkheid in maart dit jaar in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd zal worden, zullen een aantal onderdelen naar eigen hand kunnen worden aangepast en ontworpen voordat ze in je eigen MINI Cooper worden ingebouwd. Het gaat onder andere om panelen in het dashboard, panelen bij de deur en panelen aan de zijkant van de auto.

Als de panelen eenmaal zijn gepersonaliseerd worden deze bestanden naar een MINI-fabriek gestuurd. Daar zullen de onderdelen worden 3D-geprint en de letters worden gegraveerd door middel van laserbelettering.

De productieruimtes waar deze onderdelen worden geprint zijn allemaal in handen van BMW-group, het moederbedrijf van MINI. Deze onderdelen worden vervolgens geprint met 3D-printers van fabrikanten waar BMW partnerships mee heeft, zoals de nieuwe printers van HP Inc. en EOS.

De klanten kunnen kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen. Dit kan een woord, naam of logo zijn die wordt toevoegt aan het design.

De onderdelen zijn bovendien ook eenvoudig zelf te installeren. De klant kan dus met gemak zelf de gepersonaliseerde onderdelen in zijn eigen MINI zetten. Maar je kunt ook naar de lokale dealer rijden om dit te laten doen.

MINI biedt met MINI Yours met haar ongekende designvrijheid in ieder geval een unieke mogelijkheid om je eigen persoonlijke stempel te drukken en je wagen echt uniek te maken.

Over prijzen is voorlopig nog niks bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen deze opties geen koopje worden. Maar dat mag de pret niet drukken, want dit is weer een zeer goede stap als het gaat om personalisatie in de automobielindustrie door middel van 3D-printing.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…