Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte klassieke auto daalt af naar operapodium La Scala

3D-geprinte klassieke auto daalt af naar operapodium La Scala

2 min lezen
0

De in Italië gevestigde 3D-printprovider, Colorzenith, heeft een levensgrote replica van de klassieke Italiaanse auto, Lancia B24 voor de opera van Don Pasquale, 3D-geprint in het grootste operahuis van Europa, La Scala in Milaan, Italië.

De decorontwerpsters, Davide Livermore in samenwerking met GIҠFORMA, hadden een lichtgewicht auto nodig voor een iconische scène waarin de sopraan, Rosa Feola, van het plafond naar het podium afdaalt terwijl ze in de auto zit.

Als afspiegeling van de groeiende acceptatie van 3D-printoplossingen in decordesign, produceerde Colorzenith de 3D-geprinte klassieke auto op zijn Massivit 1800 3D-printer. De 4.23-m lange en 1.3 m hoge auto werd in vier delen in minder dan vier dagen 3D-geprint.

Eenmaal 3D-geprint, werd de auto geschuurd en versterkt met een intern metalen frame om het intensieve gebruik gedurende een maand te weerstaan. Het team heeft ook koplampen, spatborden en deurgrepen op de auto geplakt om een ​​meer levensechte uitstraling te creëren en een geheel nieuwe meeslepende ervaring te bieden voor het publiek.

“Massivit 3D-printen was de perfecte oplossing om een ​​lichtgewicht replica van de auto te maken. Gezien de strakke productieperiode, was het onmogelijk om dit met een andere technologie te realiseren, “zegt Florian Boje, oprichter van GIҠFORMA.

Bekijk deze video van de 3D-geprinte klassieke auto voor meer informatie

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …