Home 3D-Science Assembl3d en Gemeente Haarlem lanceren 3D Makers Zone

Assembl3d en Gemeente Haarlem lanceren 3D Makers Zone

1 min lezen
3
0
43

IMG_9285

3D-printing is de industrie van de toekomst. Met het toegankelijker worden van de zogeheten additive manufacturing technologieƫn, ontstaan er tal van kansen voor (nieuwe) lokale industrieƫn. En nieuwe werkgelegenheid.

De Assembl3D Group en de Gemeente Haarlem sloegen de handen ineen en besloten om in industriegebied de Waarderpolder in Haarlem-Oost een mooi oud industrieel pand bij het Spaarnelanden-complex aan de Oudeweg geschikt te gaan maken voor 3D-printing initiatieven.

Een schone taak voor Assembl3D om hier een innovatie- en kenniscentrum (de 3D Makers Zone) te gaan creĆ«ren die de regio een flinkeĀ boost zal gaan geven. Onderwijs, bedrijfsleven en overheid zullen hier in de toekomst terecht kunnen om tal val ideeĆ«n, innovaties, onderzoek en uitwerkingen te gaan uitvoeren.

Op 17 april werd de aftrap gegeven door Herman van Bolhuis en Jan Nieuwenburg. Haarlem, van ouds een grafische stad, gaat vanaf nu verder als 3D-printstad.

IMG_9307

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

3 Reacties

 1. […] plaats uitstekend voor een nieuwe hippe winkel. Daarnaast wordt in deze regio ook gewerkt aan een 3D Makers Zone waar bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen met innovatieve technieken kunnen […]

  Reageer

 2. Pieter-Paul Eppings

  15 februari 2016 op 11:17

  Welke 3d printer raadt u basisscholen aan te kopen?

  Reageer

  • Maarten Verkoren

   15 februari 2016 op 11:28

   Zie maakonderwijs.nl

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-geprinte sneakers Peak Sports als eerste op de markt

3D-geprinte sneakers zijn hot en het Chinese merk Peak Sport loopt voor op de concurrentie…