Home 3D-Printen 3D-geprinte dinosaurussen voor Jurassic World Fallen Kingdom

3D-geprinte dinosaurussen voor Jurassic World Fallen Kingdom

2 min lezen
0

Een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf, gespecialiseerd in het CNC-frezen en 3D-printen van rekwisieten voor de filmindustrie, heeft dinosaurussen gefabriceerd met 3D-printen op schaal 1: 1 voor de nieuwe film Jurassic World Fallen Kingdom. Met de hulp van hun vier Builder Extreme 2000’s heeft het Britse bedrijf vier levensgrote dinosaurussen geproduceerd binnen enkele weken.

De dinosaurus die op de afbeelding wordt weergegeven, is een Velociraptor en werd volledig 3D-geprint (behalve het oog) op de Builder Extreme 2000 in Builder PLA. Het lichaam van de Velociraptor is in tien afzonderlijke delen 3D-geprint om zo min mogelijk ondersteunend materiaal te gebruiken. De tanden en nagels zijn 3D-geprint op de Builder Premium Large. Na 3D-printen zijn de onderdelen aan elkaar gelijmd en op bepaalde punten geschuurd. Na het schuren werd de Velociraptor met de hand geschilderd door ambachtslieden om hem zijn natuurlijke uitstraling te geven. De Velociraptor heeft een totale lengte van vier meter en weegt ongeveer 60 kg.

Bij elkaar vier dinosaurussen zijn met 3D-printing op de Builder Extreme 2000’s gemaakt. 3D-printen blijkt de perfecte tool om binnen enkele dagen of weken lichte en goedkopere props van hoge kwaliteit te maken. Benieuwd naar de dino’s? Jurassic World Fallen Kingdom draait nu in de bioscoop bij jou in de buurt.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …