Home 3D-Innovation 3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

3 min lezen
0

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbon fibre 3D-geprint en ook nog eens voor een zeer schappelijke prijs.

Normaal gesproken zijn fietsen die opgebouwd zijn uit koolstofvezel nogal prijzig. Deze worden namelijk opgebouwd uit verschillende lagen vezel die met de hand om een mal worden gelegd en worden geïmpregneerd met een vloeistof. Vervolgens worden deze in een oven gelegd die het product “afbakt” en de lagen fiber aan elkaar plakt.

[Images: REUTERS/Stephen Lam]

De techniek van Arevo, die onder andere funding heeft opgehaald bij de capital firm van de CIA, is geheel anders. Zij gebruiken 3D-printing in combinatie met web-based software en eigen materialen. De printer bestaat uit een unieke en geavanceerde printkop op een robotarm die in een keer de vorm van een fietsframe kan uitprinten. De printkop legt telkens draad van carbon fibre neer en smelt een thermoplastic die de kleine draden met elkaar verbindt. Dit gebeurt allemaal in een stap en zorgt ervoor dat ze fietsframes kunnen printen in carbon voor driehonderd dollar aan kosten.

[Images: REUTERS/Stephen Lam]

Er worden al vaker objecten van glasvezel gemaakt door middel van 3D-printing, maar dit gebeurt eigenlijk altijd met behulp van 3D-geprinte mallen. De manier van Arevo is een totaal andere tak van sport en zeer revolutionair. Niet zo gek dat ze vorige week donderdag in een nieuwe investeringsronde maar liefst 12,5 miljoen dollar ophaalde. Verder is er ook een nieuwe CEO aangesteld, genaamd Jim Miller, die in de hoogtijdagen bij Google en Amazon verschillende hoge functies beklede rondom logistiek.

[Images: REUTERS/Stephen Lam]

[Images: REUTERS/Stephen Lam]

 

De nieuwe CEO wil hun fabricagetechniek en software commercialiseren om zeer hoogwaardige en sterke objecten te kunnen maken, vooral voor de luchtvaartindustrie.

 

BRON: 3Ders.org

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

MINI biedt 3D-geprinte en gepersonaliseerde accessoires aan voor jouw eigen persoonlijke stijl

2018 is nog maar net begonnen of mooie futuristische beloftes uit de autowereld treden zic…