Home 3D-Innovation Gilette gaat scheermesjes 3d-printen

Gilette gaat scheermesjes 3d-printen

2 min lezen
0

Gillette-Might-3D-Print-Its-Razors-From-Now-On

Soms gaat het ineens heel hard met 3D-printen. Zoals bijvoorbeeld in het geval van Gilette. Je zou zeggen dat alleen het beste goed genoeg is als het gaat om snij-instrumenten voor de nekken van mannen.

Maar blijkbaar is Gilette erin geslaagd om de kwaliteit te garanderen, want het bedrijf heeft besloten zijn scheermesjes te gaan 3D-printen. Dat wil zeggen, dit is niet officieel naar buiten gebracht, maar het merk heeft een patent ingediend voor het gebruik van 3D-printing technologie om een werkend scheermes te maken.

Bedrijven als Gilette gebruikten 3D-printing tot nu toe vooral voor het fabriceren van snelle prototypes, voor testen. Gilette is de eerste die het hele scheermes, inclusief behuizing 3D willen gaan printen.

Voorheen was 3D-printing niet accuraat genoeg om de “grill” te produceren waar de mesjes in zitten. En, ook belangrijk, was het te duur in vergelijking met andere technologieën. Gilette zal geen gebruik maken van FDM-printing (de technologie die gebruikt wordt voor thuisprinters, waarbij druppel voor druppel een laag wordt opgebouwd), maar met photopolymeer hars en een ultraviolet laser.

To be continued. Ongetwijfeld.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …