Home 3D-Printen Figure 4 3D-printplatform geselecteerd door Amerikaanse luchtmacht voor snelle vervanging van onderdelen

Figure 4 3D-printplatform geselecteerd door Amerikaanse luchtmacht voor snelle vervanging van onderdelen

6 min lezen
0

3D Systems heeft aangekondigd dat het Figure 4-productiesysteem is geselecteerd voor het door de Amerikaanse luchtmacht gesponsorde onderzoek gericht op de integratie van snel 3D-printen in het onderhoud van de vliegtuig-bevoorradingsketen. Onder de leiding van America Makes, het nationale instituut voor innovatie van additievenproductie, en geleid door de Universiteit van Dayton Research Institute (UDRI), brengt dit initiatiefproject toonaangevende leiders in 3D-printing en ruimtevaartproductie samen, waaronder 3D Systems, Lockheed Martin, Orbital ATK en Northrop Grumman. 

Door middel van dit project zal de Amerikaanse luchtmacht onderzoeken hoe 3D Systems’ Figure 4-productiesysteem kan worden gebruikt voor het reproduceren van vliegtuigonderdelen voor tientallen jaren oude vliegtuigen die mogelijk geen betrouwbare bronnen meer hebben voor vervangende onderdelen. Deze inspanning demonstreert mogelijkheden voor het snel leveren van vervangende onderdelen just-in-time zonder minimale bestelhoeveelheden. Hierdoor is het niet meer nodig om onderdelen te laten opslaan en de tijd van vliegtuigen op de grond te verminderen.

Volgens America Makes vereisen legacy-vliegtuigen die door de Amerikaanse luchtmacht worden gebruikt onderdelen die mogelijk niet meer worden geproduceerd als gevolg van veroudering van de fabricage, kosten om te maken, geringe hoeveelheden, slechte documentatie of andere aan beschikbaarheidsgerelateerde uitdagingen. Het programma ‘Maturation of Advanced Manufacturing for Low-cost Sustainment’ (MAMLS) – een America Makes-programma dat wordt gefinancierd door het Air Force Research Laboratory (AFRL) – innoveert op drie belangrijke gebieden die de meeste impact hebben voor defensiebehoud, onderhoud en logistiek en de algehele strategische gereedheid van de USAF en DOD.

Hoewel 3D Systems Direct Metal Printing en stereolithografie-technologie in eerdere MAMLS-fasen waren opgenomen, markeert dit nieuwe project de eerste keer dat de Amerikaanse luchtmacht Digital Light Processing (DLP)-technologie zal inzetten voor de levering van componenten met lage kritieke waarden, inclusief elektrische connectoren, knoppen, elastomere doorvoerringen en afstandhouders voor onderhoudsmateriaal.

Figure 4 is door dit team geselecteerd boven andere DLP-machines, omdat dit de snelste en meest accurate 3D-printtechnologie is die beschikbaar is. Printsnelheden tot 65 mm / uur, met prototypesnelheden tot 100 mm / uur. Het platform van Figure 4 levert deelnauwkeurigheid en herhaalbaarheid, met Six Sigma-herhaalbaarheid (CPK> 2) voor alle materialen. De combinatie van snelheid en nauwkeurigheid, aangevuld met een op licht gebaseerd UV-uithardingsproces dat minuten duurt met op warmte gebaseerde uithardingsprocessen, levert ’s werelds snelste productiedoorvoer en time-to-part op. Dit vermindert de tijd die nodig is om onderdelen te maken aanzienlijk, waardoor een snellere reparatie en een kortere tijd van vliegtuigen op de grond mogelijk is.

“We waren blij met de snelheid, resolutie, oppervlakteafwerking en schaalbaarheid die we bereikten met de oplossing van 3D Systems”, zegt Dr. Tim Osborn, onderzoeker: additive manufacturing, multiscale composieten en polymeerafdeling, University of Dayton Research Institute. “Ons doel is om deze technologie verder te verkennen en een duidelijk ontwikkelings-, doorlichtings- en transitiepad voor de opkomende DLP-technologie in de machine van Figure 4 vast te stellen voor de overgang naar de Amerikaanse luchtmacht.”

“Additive manufacturing is de perfecte lean-oplossing omdat het de noodzaak van tijdrovende en dure gereedschappen vermijdt”, zegt Chuck Hull, medeoprichter en chief technology officer van 3D Systems. “We zijn verheugd de Amerikaanse luchtmacht te ondersteunen bij haar inspanningen om de productiekosten en levertijden te verlagen door middel van Figure 4, onze nieuwe technologie voor additive manufacturing. We kijken uit naar onze voortdurende samenwerking met UDRI en andere partners – en helpen hun arsenaal aan toepassingen uit Figure 4 uit te breiden. “

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …