Home 3D-Gear Review – Kloner3D 240TWIN 3D-printer is multifunctioneel

Review – Kloner3D 240TWIN 3D-printer is multifunctioneel

5 min lezen
1

Vandaag bespreken we een 3D-printermerk dat wat minder bekend is, maar een aantal unieke features heeft bedacht en aan haar printers heeft toegevoegd. 3Dprint Magazine viel met name voor de combinatie van stabiliteit, multimaterial en multi-object. We gaan met name in op de Kloner3D 240TWIN, een machine met twee printheas die in synergie aan hetzelfde model kunnen werken, of onafhankelijk van elkaar, tegelijkertijd twee verschillende modellen kunnen printen.

4-modes

Ja dat lees je goed! Zo kun je met één printer toch twee dingen tegelijk printen. Hoe dit mogelijk is? We leggen het hieronder uit.

Kloner is opgericht door de Italiaan Maximilian Turchi uit Florence. Hij werkte bij een bedrijf dat zich bezig houdt met mechanische precisiemachines. Turchi had eerder een machine ontwikkeld voor DNA-analyse en combineerde de technologieën in zijn 3D-printer.

kloner3d-150h dsc7960-140-mod-scont-jpeg

dsc7968-120-mod-scont-jpeg

De Kloner3D Desktop en Production printers zijn high-end filament printers die bijzonder modulair zijn. Dankzij het stabiele frame en printbed zijn de prints nagenoeg altijd perfect. Van detailprints tot productieprints, deze printer doet het allemaal. De motoren zijn bijna geluidloos en het stroomverbruik is minimaal. De verschillende printers hebben verschillende groottes en bouwvolumes, met een printbed dat in grootte varieert van 240x240x140 tot 500x240x140.

img_3872

De Kloner3D 240TWIN heeft standaard een dubbele extruder voor het printen van 2 verschillende materialen. Dit maakt het mogelijk om meerdere producten tegelijk te printen, of natuurlijk om één groot product te printen. Het uitgebreide stuurprogramma van de Kloner3D maakt het mogelijk om alle soorten materiaal te printen én om tijdens de print de temperatuur te meten en de snelheid van het printen aan te passen. De Kloner3D serie is voorzien van een kap, waardoor de temperatuur in de printer altijd constant blijft. De printer is zeer gemakkelijk in te stellen, en is met twaalf verschillende te monteren printkoppen een van de meest modulaire FDM printers op de huidige markt.

Je kunt dus ook de twee armen van de 240TWIN samen laten werken om een multimateriaal object te bouwen. De machine kan werken met de bekende filamentsoorten, ook flexibele omdat de feeder dicht op de printhead zit.

Onze ervaring is dat het niet hoeven kalibreren de machine prettig en stabiel maakt. Zeker ook doordat de printer dicht kan, hetgeen een positieve invloed heeft op het voorkomen van warping. De machine is inderdaad erg rustig en stil en print mooi en kan filamenten aan die andere machines moeilijk verteren. De Kloner3D 240TWIN is in elk geval een absolute aanwinst voor ons 3D-printerpark en dat zegt wat, want we hebben veel verschillende merken staan.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Één reactie

  1. Britt Langenkamp

    28 augustus 2017 op 11:55

    De dubbele extruder lijkt mij erg prettig werken. Het zal misschien zelfs een kwestie van tijd kunnen zijn voor de 3D printers alles overnemen en onderdelen maken 🙂 Gaaf en prettig artikel.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …