Home 3D-Culture & Design Deze ‘Tent Chair’ is uit een stuk gebreid met 3D-knitting technologie

Deze ‘Tent Chair’ is uit een stuk gebreid met 3D-knitting technologie

2 min lezen
0

Designstudio Layer van designer Benjamin Hubert heeft door middel van 3D-knitting (3D-breien, ook wel 3D-printing voor kleding) voor het merk Moroso deze stoel gefabriceerd die geïnspireerd is op een tentconstructie. Deze ‘Tent Chair’ is opgebouwd uit een naadloos stuk gerecycled ‘geprint’ nylon dat over een stalen frame is gespannen. Het stuk nylon bevat maar liefst twee miljoen gebreide steken en 50.000 meter aan garen.

Deze digitale breitechnologie zorgt ervoor dat de kussens in deze stoel mee worden gefabriceerd en geïntegreerd worden in de stoel zelf. Iets wat nog nooit eerder gedaan is.

Volgens Hubert zelf is dit het grootste digitale gebreide object en structuur dat ooit gefabriceerd is.

De stoel maakt eigenlijk gebruik van dezelfde techniek als bij een tent. De stof is namelijk gespannen en wordt op zijn plek gehouden door middel van lijnen (van hetzelfde materiaal dat ook in de zeilsport wordt gebruikt).

Omdat de stoel is opgebouwd uit gerecycled nylon is het voor zowel binnen als buiten geschikt om op te zitten. De kussens die meegeprint zijn in het ontwerp zijn zo ontworpen dat eventueel regenwater er uit druipt.

Het is niet het eerste design van Hubert dat gebruik maakt van digitale disruptieve productietechnieken. Eerder maakte hij een ontwerp van de eerste 3D-geprinte commerciële rolstoel ooit. Een designer om in de gaten te houden dus!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…