Home 3D-Lifestyle 3D-geprinte mascaraborstel van Chanel maakt wimpers pas echt mooi

3D-geprinte mascaraborstel van Chanel maakt wimpers pas echt mooi

2 min lezen
0

We hebben al eens eerder geschreven over 3D-printen in de schoonheidswereld, bijvoorbeeld over 3D-geprinte makeup of L’Oreal dat zich bezig houdt met spannende innovaties rond het printen van haar- en huidfollikels die kunnen worden gebruikt voor producttests. Er waren ruim een ​​jaar geleden ideeën voor op maat gemaakte 3D-geprinte make-up en foundationpennen. Het is dus geen verrassing dat we eindelijk het begin zien van het op de markt komen van 3D-printing in de vorm van een Chanel 3D-geprinte mascaraborstel, Le Volume Revolution.

Waarom een mascara 3D-printen? Het zit allemaal in de penseel. De high-tech mascara-penseel beschikt over technologie die het beste uit de mascara-formulering haalt door een slimme applicatievaardigheid. De microholtes die in de borstel zijn geprint, maken het mogelijk de mascaraformule te absorberen en exact de juiste hoeveelheid aan wimpers te leveren, waardoor deze kan worden opgebouwd om het wimpervolume te vergroten zonder de borstel opnieuw in de mascarabuis te moeten dompelen tussen elke aanbrenging.

En vanwege de ‘korrelige textuur’ van de borstel, helpt het de mascara te blijven zitten, waardoor hij gemakkelijker aan elke wimper vastkleeft. Elke borstelhaar is 3D-geprint en gerangschikt op millimeterschaal zodat het volume en definitie creëert en zorgt dat er geen klontering optreedt.

Klinkt veelbelovend toch? Kom maar op met die kwasten, wij testen hem wel!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …