Home 3D-Lifestyle Disney koopt MakieLab voor 3D-geprinte Disney-figuren?

Disney koopt MakieLab voor 3D-geprinte Disney-figuren?

3 min lezen
0

Uit verschillende bronnen gaat het gerucht dat de Londense 3D-print startup MakieLab is overgenomen door Disney.

MakieLab, een creatief jong bedrijf dat sinds 2012 gepersonifieerde 3D-geprinte poppen produceert, was in 2015 ook onderdeel van de Disney Accelerator startup scheme. Het grootste entertainmentbedrijf ter wereld was dus al bekend met MakieLab, wat het nieuws nog geloofwaardiger maakt. Bovendien kocht volgens TechCrunch Disney de technologie achter MakieLab vorig jaar al, wat de totale overname van het bedrijf doet klinken als een volgende logische stap.

Maar waarom vinden wij dit interessant? Omdat MakieLab ten eerste is gespecialiseerd in op maat gemaakte speelgoedpoppen met behulp van 3D-printing. De website en de iPad app van MakieLab stelt de gebruiker in staat om zeer eenvoudig zijn of haar pop samen te stellen en te bestellen.

Uiteraard is nog niet duidelijk wat Disney met het bedrijf van plan is, maar als je logisch nadenkt kun je wel raden wat er eventueel binnenkort gaat gebeuren: het op maat laten printen van poppen van Disney-figuren.

MakieLab is volgens het officiële persbericht overgenomen door een ‘gigantisch Amerikaans entertainment bedrijf’. Volgens datzelfde bericht kon MakieLab door verschillende redenen niet meer zelfstandig doorgaan en hoopt het dat de nieuwe eigenaar het wél zal lukken om er een groot succes van te maken.

Als Disney het bedrijf heeft overgenomen zullen hoogstwaarschijnlijk tal van Disney-figuren via het platform te bestellen zijn. En dat rijkt tegenwoordig verder dan Donald Duck of Mickey Mouse. Met de aankopen van Marvel en Lucas Entertainment kunnen we ook The Avengers en Star Wars figuren verwachten. Ook de laatste zin uit het persbericht lijkt naar Star Wars te refereren: “Thank you, new owner, you are our only hope!”, wat weer verdacht veel lijkt op “Help me, Obi-Wan Kenobi, you are my only hope!”

We zullen moeten afwachten. Wordt vervolgd dus!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…