Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte jurken op basis van natuurlijke vormen en texturen

3D-geprinte jurken op basis van natuurlijke vormen en texturen

3 min lezen
0

Het New Yorkse modehuis Threeasfour heeft een paar 3D-geprinte jurken op basis van biomimetische vormen en texturen onthuld.

De jurken, genaamd Harmonograph en Pangolin, werden maandag onthuld in Threeasfour’s Herfst-winter 2016 modeshow tijdens de New York Fashion Week.

3d-printed-dresses-threeasfour-matt-carasella-fashion-design-new-york-fashion-week-2016_dezeen_sqc

Ze maken deel uit van de Biomimicry-collectie van het merk, en zijn bedoeld om de “mogelijkheden op het snijvlak van mode, design en technologie” te demonstreren.

Threeasfour staat bekend om zijn complexe ontwerpen en experimenteel gebruik van materialen, en wordt geleid door designers Gabi Asfour, Angela Donhauser en Adi Gil.

3d-printed-dresses-threeasfour-matt-carasella-fashion-design-new-york-fashion-week-2016_dezeen_936_7

De twee nieuwe jurken, door Gil omschreven als “de meest geavanceerde 3D-geprinte jurken die we tot op heden hebben gemaakt”, zijn gemaakt in samenwerking met de New Yorkse designer Travis Fitch en Stratasys, de in Minnesota-gebaseerde fabrikant van 3D-printers.

De nieuwe Harmonograph-jurk draait rond het lichaam in drie spiralen, die de Fibonacci-reeks moeten nabootsen. De jurk is vernoemd naar een mechanisch apparaat dat slingers gebruikt om geometrische beelden te creëren.

3d-printed-dresses-threeasfour-matt-carasella-fashion-design-new-york-fashion-week-2016_dezeen_936_4

De Pangolin jurk is afgeleid van een bekend Threeasfour ontwerp dat bestaat uit 14 patroondelen. In deze nieuwe 3D-geprinte versie, wordt een enkele huid gemaakt door een aantal in elkaar grijpende weefsels door elkaar te mixen.

De jurken markeren de eerste demonstratie van een nieuw materiaal genaamd Nano Enhanced Elastomeric Technology, die is ontwikkeld door Stratasys. Dit op acryl gebaseerde materiaal is bedoeld om rubber na te bootsen.

3d-printed-dresses-threeasfour-matt-carasella-fashion-design-new-york-fashion-week-2016_dezeen_936_3

“Gezien de extreme flexibiliteit en duurzaamheid, betekent het materiaal een grote stap voorwaarts voor 3D-geprint modeontwerp,” zei Stratasys.

“Het materiaal zal ook ideaal kunnen zijn voor nieuwe toepassingen en industrieën, zoals automotive, consumentengoederen, consumentenelektronica en medische hulpmiddelen”, voegde het bedrijf daar aan toe.

3d-printed-dresses-threeasfour-matt-carasella-fashion-design-new-york-fashion-week-2016_dezeen_936_0

Andere recente 3D-geprinte ontwerpen omvatten de bouncy schoenen door de Israëlische ontwerper Neta Soreq en sneakers van Adidas, dat een 3D-geprinte tussenzool gemaakt heeft van gerecyclede visnetten.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …