Home 3D-Gear InnoCircle komt met gerecyclede PLA-filamenten in 6 kleuren

InnoCircle komt met gerecyclede PLA-filamenten in 6 kleuren

5 min lezen
0

Innofil3D en CiorC hebben een nieuwe filamentproductgroep genaamd InnoCircle ontwikkeld die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat en speciaal ontwikkeld is voor FDM-3D-printers. In februari kwamen in deze productgroep al ABS- en PET-filamenten uit. Tot op heden was er echter geen InnoCircle PLA-filament beschikbaar, dat terwijl PLA het werkpaard onder de filamenten is en er erg veel vraag naar was. Nu is er ook InnoCircle PLA beschikbaar, uiteraard ook gerecycled.

Waarom gerecyclede filamenten?

Jan Willem Slijkoord, eigenaar van CiorC: “We weten dat recycling een effectieve manier is om de CO2-uitstoot te verminderen en onze duurzaamheid te verbeteren. Tel daarbij op dat mensen met graagte meewerken aan deze doelen en dat de vraag naar 3D-printers en plastic filamenten almaar toeneemt en je weet waarom.”

Roger Sijbling, Sales Manager Innofil3D: “Innofil3D gelooft dat de 3D-printingcommunity in staat zal blijken om een bijdrage te leveren aan het duurzamer maken van onze huidige productiemethodes. Onze InnoCircle filamenten leiden tot wel 50% reductie in CO2-uitstoot in vergelijking met vergelijkbare filamenten die gemaakt zijn van olie of hernieuwbare grondstoffen. Filamenten voor FDM-printers zijn bij uitstek geschikt om te recyclen, daarom hebben we InnoCircle in het leven geroepen.”

fotos03

Innofil3D ziet InnoCircle als de manier om een productlijn van gerecyclede materialen met hightech-mogelijkheden te creëren. Innofil3D en CiorC kozen met zorg de grondstoffen voor het recyclingsproces.

Martin Faber, polymeerwetenschapper bij Innofil3D legt uit: “De juiste recyclematerialen vinden is voor ons als producent erg belangrijk om zeker te zijn dat we hogekwaliteitsfilament kunnen leveren waar onze klanten goede ervaringen mee zullen hebben. Tijdens de productontwikkelingsfase analyseren we voortdurend en passen we bepaalde eigenschappen net zo lang aan in ons laboratorium totdat we met een eindproduct komen dat gelijkwaardig is aan nieuwe plastics. Bijvoorbeeld, de meeste gerecyclede plastics zijn zwart, wat je zeer beperkt in de kleurstelling van je filament. Wij kunnen inmiddels ons InnoCircle PLA in elke kleur fabriceren.”

PLA-03

De grootste uitdaging is het overtuigen van de makers dat gerecyclede filamenten ook superieure kwaliteit opleveren. Jan Willem Slijkoord: “We krijgen steeds meer positieve feedback van makers die onze InnoCircle filamenten getest hebben.”

Ook wij namen de proef op de som en printten enkele objecten met rPLA. De kwaliteit en de kleur deden inderdaad zeker niet onder voor andere PLA-soorten, dus wij van 3Dprint Magazine kunnen InnoCircle op basis van onze test absoluut aanbevelen. Nederlands product, gerecycled, goede kwaliteit, wat wil je nog meer?

IMG_7706

Beschikbaarheid van Innocircle

Roger Sijbling: “De filamenten zijn beschikbaar in zowel 1.75mm als 2.85mm op spoelen van 750 gram. Vanaf 1 oktober zullen de producten te koop zijn bij resellers. Op die datum komt Innofil3D met rPLA, rABS en rPET. rPLA komt in eerste instantie in zes verschillende kleuren, rABS in zwart en rPET in blauw. Tijdens de Euromold-beurs van 22 september tot 25 september in Düsseldorf zal de productlijn gepresenteerd worden.”

IMG_7705

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …