Home 3D-Lifestyle 3D-geprinte mobiele toiletten doorslaand succes

3D-geprinte mobiele toiletten doorslaand succes

4 min lezen
0

Weinig mensen zijn fan van mobiele toiletten. We hebben allemaal weleens onze behoefte moeten doen op een vies, stinkend plastic toilet, zonder veel privacy. Dat is de reden waarom de 2015 China International Tourism Expo (10-13 september) een draagbaar toiletopstelling tentoon stelde, die nog gebruikt mocht worden door bezoekers ook.

3d-printed-portable-toilet-2

De tentoonstelling was een groot succes, en de eyecatcher was het bijzonder in het oog springende toiletblok, geproduceerd door Shanghai Huajie Eco-milieu Engineering Co. Het gaat hier om een gedeeltelijk 3D-geprint mobiel toiletblok dat gemaakt is met behulp van een unieke modulaire assemblage technologie. Voor het ​​esthetische tintje, is geometrische modellering gebruikt om zo een ​​stijlvolle buitenkant voor het toilet te creëren die doet denken aan boompatronen in een bos. Het interieur van het toilet is eenvoudig en elegant, terwijl de gele en zwarte buitenkant vet en opvallend is.

Wanneer het toiletblok volledig is gemonteerd en klaar is voor gebruik, meet het 60 vierkante meter. Het bevat 10 mobiele toiletten, en na demontage kan het worden verpakt in een 17,5 meter lange truck voor het vervoer. Ontwerpers zeggen dat het toilet een lange levensduur heeft, die het tot een economisch levensvatbaar product maakt in combinatie met de mobiliteit en flexibiliteit.

3d-printed-portable-toilet-1

Shanghai Huajie Eco-milieu Engineering Co, Ltd heeft goede hoop dat hun ontwerp populair zal blijken om verschillende redenen. Hoewel het 3D-geprinte apparaat in wezen nog steeds een mobiel toilet is, heeft het vrijwel niets gemeen met de vieze plees waar we zo’n hekel aan hebben. Het meest elementaire voordeel ten opzichte van gewone toiletten is de mobiliteit, wat betekent dat je alleen maar tijdelijk de ruimte die de toiletten innemen, hoeft op te offeren.

Het toilet kan worden ingepakt en uitgepakt indien en wanneer nodig. Bovendien bevat het 3D-geprinte mobiele toilet een aantal indrukwekkende technologische features. De ventilatie- en verlichtingsvoorwaarden kunnen worden gecontroleerd, hetgeen helpt om de meest voorkomende problemen van de slechte geur en verlichting te bestrijden. De eigenaar van het toilet kan bovendien verschillende gebruiksstatistieken bekijken via een internetverbinding: waterverbruik, aantal bezoekers, en andere belangrijke gegevens.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …