Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte vergulde schoenen van Francis Bitonti

3D-geprinte vergulde schoenen van Francis Bitonti

2 min lezen
0

Bekende  modeontwerper Francis Bitonti verbaast de wereld met een zeer bijzonder ontwerp voor schoenen: 3D-geprinte vergulde pumps! Bitonti is een ontwerper die bekend staat om het mixen van innovatieve en industriële materialen met mode en schoenen. Hij heeft al een aantal heel bijzondere 3D-geprinte producten op zijn naam staan en pakt nu opnieuw uit.

Schermafbeelding 2015-09-17 om 12.20.19

Het leuke aan Bitonti is dat hij niet zozeer voor de catwalk ontwerpt (waar de designs niet gek genoeg kunnen) maar juist voor dagelijks draaggebruik.

De nieuwe Mutatio-productlijn biedt 3D-geprinte vergulde hakken. Doet een beetje denken aan Assepoester? Misschien. Je zou ze in elk geval zeker aan kunnen naar een feestje. Wellicht slim om ze pas aan te doen als je binnen bent, zodat er niet teveel goud slijt als je buiten op het trottoir loopt… 😉

Francis-Bitonti-leg

De Mutatio-collectie focust op draagbaar, maar elke schoen is compleet uniek. Bitonti werkt met United Nude voor de verkoop en met 3D Systems voor de productie van de 3D-geprinte mode en gebruikt een mix van 3D-printing en traditionele materialen. Slim als je een realistische en comfortabele schoen wil die toch bijzonder is. De hak is compleet 3D-geprint en verguld, de bovenkant is van leer.

Francis

Nu nog goud betegelde straten en we zijn weer een stapje dichter bij Eldorado.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …