Home 3D-Printen Chinese president Xi JinPing zet 3D-printing op de agenda van de G20

Chinese president Xi JinPing zet 3D-printing op de agenda van de G20

7 min lezen
0

Hoewel de G20-top deels overschaduwd zijn door de internationale bezorgdheid over de veiligheid na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag, is deze bijeenkomst van de industriële giganten in de eerste plaats een economische bijeenkomst. Vragen rond de aanhoudende financiële crisis en de veranderende economie stonden voornamelijk op de agenda. In dat opzicht gaf de Chinese president Xi Jinping een zeer interessante toespraak die gericht was op de Chinese economische toekomst. Hij betoogde dat de trage groei moet worden tegengegaan door innovatie-gedreven oplossingen en technologiën, waaronder 3D-printtechnologie en Internet +.

Met deze toespraak werd voornamelijk opgeroepen voor het upgraden van de traditionele industrieën met behulp van state of the art productietechnologieën, zoals 3D-printing. In een toespraak getiteld ‘Innovative Growth That Benefits All’ riep de leider op tot een gezamenlijke inspanning van de G20 om een ​​stabiele economische groei te handhaven, terwijl ook het gebruik van nieuwe technologieën wordt gestimuleerd om de richting voor technologische ontwikkelingen op lange termijn te bepalen.

top2

De speech sloot nauw aan bij de thema van de top, die gehouden werd in de Turkse badplaats Antalya. Onder het thema ‘Collective Action for Inclusive and Robust Growth’ streeft de G20 naar duurzame oplossingen op lange termijn voor de hele wereldeconomie. Zoals Xi herhaalde in zijn toespraak is het traditionele economische systeem haar groeipotentieel aan het verliezen. Dit komt mede door de tekortkomingen van de structuren die momenteel worden gebruikt om de economie te sturen.

Terwijl de G20-onderzoekers en economen urenlang debatteerden over verschillende oplossingen, betoogde Xi dat kracht kon worden gevonden in de opkomende technologieën en industrieën. ‘Uit gesprekken met Chinese ondernemers thuis en tijdens mijn bezoeken aan het buitenland heb ik een sterke indruk gekregen dat deze nieuwe wetenschappelijke en industriële revolutie historische kansen aan het creëren is,” zij hij in zijn speech. ‘Nieuwe ideeën en nieuwe technieken zoals Internet +, the sharing economie, 3D-printen en ‘smart production’ genereren enorme kansen. Er is ook een enorme potentie in het verbeteren van de traditionele industrieën met deze nieuwe technologieën. We moeten deze kansen grijpen en van deze innovatiegestuurde ontwikkelingen nieuwe prioriteiten maken van de G20-samenwerking. ‘

Natuurlijk zullen technologieën als 3D-printing niet in hun eentje de economische crisis oplossen, maar dit soort industrieën en technologieën kunnen wel een belangrijke rol spelen. In zijn toespraak roept Xi op voor het revitaliseren van handel en investeringen, en de vermindering van het protectionisme. ‘We moeten protectionisme verwerpen en de multilaterale handel handhaven en versterken om voldoende ruimte voor de ontwikkeling van verschillende landen te geven,’ zei hij. Over 2014 zijn de directe buitenlandse investeringen wereldwijd gedaald met 8 procent. Verder moeten volgens Xi de regionale handelsblokken die worden gevormd door politiek geallieerde landen zorgvuldig worden bekeken en stappen worden genomen om te voorkomen dat handelsbelemmeringen ontstaan.

In zijn toespraak sprak de Chinese leider verder over de relatief trage groei van de Chinese economie die na een enorme groei van 30 jaar aan het stagneren is. Hij vertelde zijn collega’s dat China in staat is om een ​​medium-hoge groei te ondersteunen en dat het land stappen zal nemen om de structuur van de economie aan te passen.”In de komende vijf jaar zullen we innovatieve, gecoördineerde, groene, open en gemeenschappelijke ontwikkeling nastreven en ons richten op de uitvoering van de strategie voor groei die gedreven wordt door innovatie. Verder gaan we zorgen voor een evenwichtige vooruitgang en het vergroten van technologische innovaties en de toepassing daarvan, waaronder mobiel internet, cloud computing en big data. ‘

Terwijl 3D-printing al een vruchtbare bodem in de Chinese industriële en politieke omgeving had gevonden, suggereert deze toespraak dus dat de technologie nog meer ruimte wordt gegeven om te groeien.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…