Home 3D-Innovation Nieuw Nederlands horlogemerk met prachtige 3D-geprinte horloges gelanceerd

Nieuw Nederlands horlogemerk met prachtige 3D-geprinte horloges gelanceerd

4 min lezen
0

Nederland heeft weer een pionier op het gebied van 3D-printing om trots op te zijn. Afgelopen week lanceerde namelijk het Nederlandse horlogemerk Holthinrichs Watches. En deze prachtige luxe horloges worden op een bijzondere manier vakkundig gemaakt, namelijk met 3D-printing.

Michel Holthinrich studeert architectuur aan de Universiteit in Delft, maar was eigenlijk altijd meer geïnteresseerd en bezig met het ontwerpen en maken van horloges. En gezien de expertise van Holthinrich is het een mooi besluit dat hij daar uiteindelijk ook z’n vak van heeft gemaakt.

schermafbeelding-2016-11-27-om-17-40-53

schermafbeelding-2016-11-27-om-17-41-02

Het spiksplinternieuwe Nederlandse merk bevat op dit moment een prachtig geassembleerd en 3D-geprint design genaamd Ornament 1 waar de horlogemaker ongeveer zes jaar geleden voor het eerst mee begon.

Holthinrich gebruikt bij het maken van de exclusieve horloges verschillende traditionele fabricagetechnieken en combineert deze met state-of-the-art 3D-printtechnieken. Op deze manier is het mogelijk om unieke en originele vormen te integreren in het design die normaal gesproken, zonder 3D-printing, ondenkbaar zouden zijn. Ook verschillende nieuwe mechanieken in het horloge zijn nu mogelijk en bieden nieuwe mogelijkheden voor horlogefabrikanten.

horloge4 horloge3

De 3D-prints werden gemaakt bij Materialise die samen met Holthinrich de prototypes testte voor 3D-printing totdat een goed design en eindproduct in zicht kwam. Na wat getweak waren de horlogebouwer en de Belgische 3D-printspecialisten zover om een reeks metalen cases voor de horloges te 3D-printen.

De 3D-prints worden vervolgens afgewerkt en verfijnd door middel van CNC frezen en echt traditioneel handwerk. Elk horloge duurt zodoende 20 tot 30 uur om te printen en na te bewerken. Daarna zit nog maar liefst 40 uur aan tijd handmatig nabewerken in de unieke klokwerkjes.

horloge2

Het nieuwe horlogemerk Holthinrich Watches werd afgelopen week feestelijk gelanceerd op de Universiteit van Delft. Bij de lancering waren ook andere Nederlandse horlogemerken aanwezig die uitermate geïnteresseerd waren in de 3D-printmogelijkheden.

horloge5

Het is al mogelijk om het horloge te pre-orderen. Voor €3499,- kun je er een bestellen op de website. Dat is inderdaad niet goedkoop, maar wel een prijs wat je mag verwachten voor een exemplaar waar zoveel tijd in is gaan zitten. Bovendien kun je jouw horloge ook nog persoonlijk laten graveren.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…