Home 3D-Printen Onderschepte 3D-geprinte vuurwapens in Australië ook echt 3D-geprint?

Onderschepte 3D-geprinte vuurwapens in Australië ook echt 3D-geprint?

3 min lezen
0

3D-geprinte pistolen en geweren, we zien ze steeds vaker opduiken in het nieuws. Waar er vier jaar geleden al veel over 3D-geprinte vuurwapens werd gespeculeerd en gewaarschuwd lijkt het erop dat deze toen nog premature zorgen inmiddels gegrond zijn. Want onlangs was het weer raak. Althans, zo leek het. In Australië onderschepte de politie tijdens een inval bij een drugsbende machinegeweren die gemaakt waren met 3D-printers. De krantenkoppen erover in Australie waren niet mis. Ook wij berichtten erover. Maar nu blijkt dat het helemaal niet zo zeker is dat die vuurwapens zijn geprint.

Tijdens weer een nieuwe inval in 13 verschillende huizen in een buitenwijk van Melbourne zijn nu weer meerdere, vermoedelijk 3D-geprinte, wapens gevonden en in beslag genomen. Wie een beetje verstand heeft van 3D-printen en kijkt naar de foto’s van een van de zogenaamd 3D-geprinte wapens zal toch zo zijn of haar twijfels hebben.

Want het betreffende wapen is van metaal. De vormen van de buitenkant van het geweer zijn vrij simpel. Om dit in metaal te printen is behoorlijk kostbaar en heb je een industriële metaalprinter nodig. Het printen in metaal zou wel logisch zijn als het om complexe vormen zou gaan. CNC-frezen zou in dit geval een veel logischere optie zijn. Een ding is zeker, het wapen ziet er gekunsteld uit en zal inderdaad zelf gefabriceerd zijn. Uiteraard zou het goed kunnen dat een aantal onderdelen in het wapen zelf wel 3D-geprint zijn. Maar een andere digitale fabricagetechniek zou ook goed kunnen.

Australië is wel een land waar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika, moeilijk aan wapens te komen is in verband met een totaal wapenverbod. De prijzen van vuurwapens zullen op de zwarte markt dan ook een stuk hoger zijn dan in Amerika, wat het 3D-printen van een vuurwapen in metaal wellicht iets logischer maakt.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…