Home 3D-Lifestyle SexyCyborg maakt LED-verlichte minirok met 3D-printing

SexyCyborg maakt LED-verlichte minirok met 3D-printing

7 min lezen
0

3D-printing wordt al geruime tijd in Fashion gebruikt. Ook bij verschillende modeopleidingen is 3D-printing inmiddels een vast onderdeel van het curriculum. Maar ook de DIY (Do It Yourself) trend in de mode gebruikt steeds vaker 3D-printing voor coole projecten.
Een dame uit China heeft haar 3D-printer gebruikt voor een cool, uniek en pikant project. De dame die zichzelf op de website Reddit de koosnaam ‘SexyCyborg’ heeft gegeven gebruikt 3D-geprinte onderdelen en een set LED-lampjes om haar denim minirok om te toveren tot een flashy verlichte en doorschijnende rok dat van kleur kan veranderen. Oftewel, iets unieks om te dragen voor als ze zaterdagavond op stap gaat.

cyborg5

Ze was op zoek naar een leuke, toegankelijke en high-tech wearable om te dragen maar kon die simpelweg nergens vinden. Dat is op zich ook niet zo gek. De meeste fashion-wearables met 3D-geprinte onderdelen of kekke verlichting is normaal gesproken namelijk meer iets dat je kortstondig kan bewonderen op Fashionshows. Bovendien zijn de ontwerpen vaak extraordinaire en nou niet bepaald iets om alledaags mee over straat te gaan.

De Chinese wilde iets bedenken wat minder bizar over zou komen en wat een mooie toevoeging is voor dames die al op andere manieren LED-verlichting toevoegen aan hun kleding.

SexyCyborg baseerde haar ontwerp op de Japanse Hikaru Skirt, een andere reeds bestaande wearable. Door hier een ‘open source’ project van te maken kon ze het model veranderen en extra features toevoegen. Ze creëerde een minirok met een controller in de riem. Of nou ja, zeg maar gerust ieniemienierok, hoewel SexyCyborg aangeeft dat dit echt een ‘normal size’ rokje is als je de verlichting uitzet.

cyborg2

De Hikaru skirt, waar deze minirok op gebaseerd is, heeft de mogelijkheid om verschillende soorten verlichting te programmeren. Dat is bij de rok van SexyCyborg niet anders. Het in elkaar zetten van de riem met LED-verlichting, een Bluetooth-controller voor de verlichting en batterij vergt enige tijd, maar is volgens de Chinese doe-het-zelver goed te doen.

De onderdelen kosten bij elkaar minder dan €100,- en dat is niet slecht voor een rok die maar liefst vijf uur achter elkaar verlicht blijft. Ook is het ontwerp uiteraard op veel meer manieren in kleding toepasbaar. Het ultieme doel is dan ook dat andere dames deze eenvoudige hardware met LED-verlichting kunnen gebruiken zonder enige ervaring te hebben met electronica.

cyborg6

Met de minrok kun je de kleuren van de verlichten laten matchen met je outfit of patronen laten schijnen voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld. Met slechts een beetje programmeerskills kun je al heel wat kleurrijke variaties op je rok toveren. Het wordt helemaal leuk als meerdere dames de rok dragen. Dan is het zelfs mogelijk om de verlichtingspatronen op elkaar aan te laten sluiten via Bluetooth zodat de patronen synchroon over de verschillende rokjes gaan.

cyborg3

Dames die zich geroepen voelen om de minirok van SexyCyborg na te maken kunnen een volledige tutorial bekijken en een volledige lijst aan benodigdheden downloaden.

SexyCyborg deelt haar design op Reddit waar iedereen het kan downloaden.

De 3D-geprinte houder voor de batterij en voor de controller ontwierp ze in Tinkercad. Ze printte het uit met een UP 3D-printer in PLA.

cyborg4

Volgens SexyCyborg is er qua ontwerp nog ruimte voor verbetering, maar het werkt nu ook en is voor nu dus goed genoeg.

De minirok is een grote hit en zowel op straat als online vragen omstanders haar waar ze de rok kunnen kopen. Dan legt ze uit dat het niet te koop is, maar dat ze wel uit kan leggen hoe je zo’n rok zelf maakt. Want volgens SexyCyborg kan elk meisje hacken, coderen en bouwen.
Helemaal met een simpele 3D-printer is het nu eenvoudiger dan ooit tevoren.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…