Home 3D-Printen Innovatieve nieuwe filament-soort van Eastman

Innovatieve nieuwe filament-soort van Eastman

3 min lezen
0

Tijdens de 3D-Printshow in Londen zal de wereld kennis maken met een gloednieuwe 3D-printer filamentsoort, die het resultaat is van een samenwerking tussen Eastman Chemical Company en Helian Polymers (merkeigenaar van colorFabb). Eastman Chemical Company is een van ’s werelds toonaangevende producenten van speciale polyesters en ze hebben wereldwijd ongeveer 14.000 mensen in dienst. Helian Polymers produceert vele unieke en innovatieve 3D-printing filamenten vanuit van hun merk ColorFabb. Eerdere vernieuwende filamenten die ze hebben ontwikkeld zijn bronzeFil, dat is een gloeidraad die eruit ziet en aanvoelt als echt brons, en woodFil dat eruit ziet en aanvoelt als echt hout.

“Ons onderzoek heeft geresulteerd in een polymeer-formulering die specifieke voordelen heeft voor 3D-printen,” legde colorFabb.

De nieuwe 3D-printerfilament is volledig styreenvrij, met een zeer lage geuremissie, en is bestand tegen hoge temperaturen. Het zal 3D-printers voorzien van een kwalitatief hoogwaardig product met een zeer hoge consistentie. Meer details over deze nieuwe filamentsoort zullen naar voren komen op de London 3D-printshow in september, maar de ontwikkelaars laten nu al doorschemeren dat deze filament consumenten in staat gaat stellen om sterke, functionele 3D-geprinte objecten op hun desktop 3D-printers maken.

eastman2

“3D-printen is een snel groeiende technologie die een nieuw tijdperk van de productie voor de gezondheidszorg, transport en andere high-profile-industrie aan het inluiden is”, aldus Alex Dudal, marktontwikkeling vertegenwoordiger van Eastman Chemical Company. “Deze nieuwe, gepatenteerde polymeer voegt een uitstekende sterkte, verwerkbaarheid, verwerking, reukarmheid en esthetiek toe aan 3D-geprinte producten.”

Een van de belangrijkste klachten bij het gebruik van een 3D-printer is het feit dat de filament zo broos soms kan zijn. Met dit nieuwe materiaal is dit geen probleem meer. Verder is veilig wanneer het in contact met levensmiddelen komt.

colorfabb-3d-printing-xt-filament-4

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boskalis installeert 3D-geprinte koraalriffen in zee bij Monaco

Is het mogelijk om koraalriffen te 3D-printen van materiaal dat ter plekke gebaggerd is? K…