Home 3D-Culture & Design 3D-voetscanner en tien 3D-geprinte schoenen gelanceerd

3D-voetscanner en tien 3D-geprinte schoenen gelanceerd

4 min lezen
0

Dé grote belofte van 3D-printing die de laatste tijd steeds meer ingelost begint te worden, is natuurlijk de ongelooflijke en eindeloze mogelijkheden die de technologie biedt op het vlak van maatwerk.

En dat de mode-industrie gretig kijkt naar de ontwikkelingen in deze technologie, mag inmiddels ook geen geheim meer zijn, gezien alle artikelen die daar de laatste tijd over verschenen zijn op deze site.

footscan4

Met de huidige technologie is het nog niet zo eenvoudig om kleding te printen, al belooft de katoenprinter wel veel moois. Tot die tijd zien we de grootste stappen gezet worden in de schoenenmarkt.

Er is al een aantal schoenenbedrijven de revue gepasseerd de laatste maanden, maar nu is er een nieuwe speler in de markt en wel uit China. De startup Jiaodu Technology heeft het idee van maatwerk nog verder uitgewerkt door het creëren van wat ze zelf de eerste 3D-voetscanner noemen.

footscan2-1024x724

Het is natuurlijk ideaal om schoenen te hebben die én mooi, én uniek, én perfect passend zijn. Dat is vandaag de dag nauwelijks mogelijk waardoor mensen zelden de perfecte schoen hebben. De reden dat de wereldburgers nog niet massaal met hooivorken en fakkels de barricades op gaan om het hoofd te eisen van de schoenenfabrikanten, is dat er nog geen alternatief is en we accepteren dat schoenen niet perfect zijn. Immers, we zien anderen ook met dezelfde imperfecties rondlopen.

footscan7

Maar als dat verandert en je de buurvrouw of collega ineens met überhippe, nog-nooit-eerder-vertoonde en perfect passende schoenen ziet rondhoppen, ontstaat die behoefte wél.

Om dit doel te bereiken, heeft Jiaodu een kleine voetscanner ontwikkeld die bij schoenenwinkels kan worden geïnstalleerd en die via de cloud werkt, waardoor alle voetscandata ogenblikkelijk naar het bedrijf gestuurd worden zodat ze direct kunnen beginnen met het produceren van schoenen die perfect passen bij de klant.

footscan3

In slechts drie seconden analyseert de scanner de voet van een klant en maakt hij alle data aan die nodig zijn voor het fabriceren van een paar schoenen. De klant kiest dan een stijl en de schoenen worden 3D-geprint en direct naar de klant verstuurd.

Op dit moment zijn er nog maar tien modellen waaruit gekozen worden, maar dit kan worden uitgebreid tot een eindeloze collectie naarmate er meer klanten komen en het bedrijf met meer schoenfabrikanten gaat samenwerken.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …