Home 3D-Culture & Design Adidas Futurecraft 3D: Een loopschoen met 3D-geprinte materialen

Adidas Futurecraft 3D: Een loopschoen met 3D-geprinte materialen

4 min lezen
0

We schrijven regelmatig over 3D-printing en het ontwikkelen van nieuwe, 3D-geprinte schoensoorten. Kanye West gelooft dat de mode-industrie een harde klap gaat krijgen door 3D-printing. De Amerikaanse celebrity vindt dat wat het internet heeft gedaan met de muziekindustrie, ook kan gebeuren met de textielindustrie door 3D-printing. Hij denkt dat er een tijd gaat komen dat mensen schoenen thuis gaan maken met deze technologie.

adidas9

West heeft er belangen bij aangezien hij zelf een shoenen- en kledinglijn ontwerpt voor Adidas. Zijn opdrachtgever Adidas, echter, gelooft dat deze technologie een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van schoeisel. Om deze visie kracht bij te zetten, introduceert Adidas nu de Futurecraft 3D, een loopschoen die gemaakt is met een 3D-geprinte middenzool die aangepast kan worden aan je voet.

adidas10

Hoewel dit nu nog maar een conceptueel prototype is, geeft het bedrijf aan dat het iets is waar het sterk in gelooft en dat het een speciale 3D-printing techniek heeft ontwikkeld om dit product in de nabije toekomst te kunnen leveren. “Stel je voor dat je een Adidas-winkel binnenloopt, een stukje rent op een loopband en dat je vervolgens een 3D-geprinte loopschoen mee naar huis neemt,” aldus Adidas.

adidas8

Volgens Adidas zou iedereen een Futurecraft 3D-schoen kunnen hebben die past bij zijn voetafdruk-elementen, inclusief exacte contourdetails en precieze drukpunten. Hij zou op maat gemaakt zijn voor je. “Futurecraft is onze speeltuin,” zegt Paul Gaudio, creative director van Adidas, over dit nieuwe design project. “Dit is hoe wij onszelf elke dag weer uitdagen om te komen met grensverleggende verbeteringen in ons vak. Materiaal- en procesinnovatie en zorgen dat wat nu vertrouwd is, ook in de toekomst nog bruikbaar is. Het samenbrengen van de kwaliteiten van handwerk en prototyperen met het grenzeloze potentieel van de nieuwe fabricagetechnieken zoals 3D-printing.”

adidas6

We kunnen nu helaas nog niets zeggen of de Futurecraft 3D de toekomst van de loopschoenen gaat worden, maar we zijn zeer geïnteresseerd hoe Adidas hiermee verder gaat. Ondergetekende werpt zich bij deze nu vast op als tester van deze schoenen.

adidas5 adidas11 adidas2 adidas4 adidas7
adidas3adidasfuturecraftlede

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …