Home 3D-Culture & Design Koreaanse schoenenwinkel scant binnen 2 seconden je voet voor perfect passende schoenen

Koreaanse schoenenwinkel scant binnen 2 seconden je voet voor perfect passende schoenen

4 min lezen
0

De Koreaanse Retailgigant Lotte Department Store implementeert sinds kort een 3D-voetscanner in haar flagship store in Myeongdong om snel en nauwkeurig de maten van de voeten van de klant op te kunnen nemen voor het op maat maken van schoenen. De scanner, afkomstig van het bedrijf Volumental, zal vanaf 29 juli ook op andere locaties worden ingelijfd.

Lotte Department Store (Main Branch)

De Zweedse Startup Volumental was al een startup om in de gaten te houden. Co-founder Carlonie Walerud stond eerder dit jaar in de Forbes 30 under 30 lijst.

Dankzij dit nieuwe 3D-scansysteem van Volumental lopen de Koreanen voorop als het gaat om innovatie in schoenverkoop. Lotte Department Store is een van de Zuid-Korea’s grootste retailers en heeft dit nieuwe scansysteem toegepast in haar schoenwinkel Tandy die onderdeel uitmaakt van de flagship store in Myeongdong. De slimme scanner meet maar liefst binnen twee luttele seconden de maat van de voeten van de klanten.

Het kopen van schoenen blijft vaak passen en meten. Je moet echt goed weten wat je maat is en dat verschilt nogal eens per merk. De ene valt weer groot, het andere merk valt weer klein. Regelmatig hebben mensen een verschillende maat per voet. Het komt daarom vaak voor dat mensen schoenen te klein of te groot kopen. Vaak kom je daar dan pas thuis echt achter op het moment dat je ze voor de eerste keer inloopt. Tenzij je natuurlijk echt op maat gemaakte schoenen hebt, helemaal afgestemd op jouw voeten.

korean-retailer-implements-volumental-2-second-3d-foot-scanning-system-customized-shoe-orders-1

En dat is precies wat Lotte Department Store’ nieuwe 3D-voetscanner biedt. De scanner van de Zweedse startup stelt de klant in staat om zeer snel en makkelijk de vorm, lengte, hoogte en breedte van hun voet te bepalen. Op basis van deze informatie kan de klant vervolgens een schoendesign uitzoeken naar keuze om een tailor-made paar schoenen binnen twee weken thuis te ontvangen. Het systeem raadt zelfs bepaalde designs aan op basis van je eigen voetvorm. Klanten kunnen er ook voor kiezen om de gegevens van hun maten naar zichzelf te sturen of ze op te slaan in de database van de winkel voor toekomstige aankopen.

VANDRA_2

De Tandy schoenwinkel is de eerste schoenwinkel die 3D-scantechnologie inzet voor de verkoop van maatschoenen. Vanaf 29 juli zullen dus meer Lotte Department Stores deze voetscantechniek in huis krijgen. De Zuid-Koreaanse detailgigant is ook van plan om later dit jaar een 3D virtual fitting service te implementeren in haar shop voor het passen van kleding.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…