Home 3D-Lifestyle Walmart Canada biedt gepersonaliseerde 3D-geprinte kerstversiering voor tientje

Walmart Canada biedt gepersonaliseerde 3D-geprinte kerstversiering voor tientje

4 min lezen
0

Gaat de kerstman nu voortaan zijn cadeaus niet langer met de arrenslee bezorgen maar digitaal versturen naar 3D-printers die de productie uit handen zullen nemen van de elfen? Hohoho, zo’n vaart zal het niet lopen, nee, Walmart Canada is alleen bezig met een pilot in één vestiging en het gaat ook nog eens alleen om één type kerstversiering.

download-29-2

Maar interessant is het zeker, want het verkopen van 3D-geprinte objecten is tot op heden niet makkelijk gebleken en in onze ogen blijft het voorlopig een nichemarkt. Waarom? We zullen het nog één keer uitleggen. 3D-printing is bij uitstek geschikt voor maatwerk, stuksproductie en kleine oplages en series. Niet voor massaproductie. Dus als consumenten die gewend zijn om goedkope kerstrommel te kopen nu plotseling tien keer zoveel moeten betalen voor een stukje 3D-geprint plastic dat via spuitgieten in China even mooi is, waarom zouden die consumenten dat doen en er een reet om geven dat het 3D-geprint is?

ornaments

Precies! Dat doen ze dus niet. Behalve als het niet gaat om massaproductie maar om mass customization. Want met massaproductie is spuitgieten toch echt veel goedkoper dan 3D-printing. Maar zodra elk object uniek en anders dan het andere is, wordt 3D-printing wél interessant.

ornament-622x420

En dat schijnt Walmart Canada te gaan doen. Ik hoop het voor ze, anders is het project gedoemd te mislukken. Naar verluidt gaan ze versieringsobjecten aanbieden die per klant kunnen worden aangepast. In de eerste plaats kunnen klanten zelf een ontwerp uitkiezen, dus de keuze is reuze. In de tweede plaats schijnen ze dat ontwerp dan ook nog eens te kunnen personaliseren. Dat zou het op zich wel leuker maken en een hogere prijs rechtvaardigen. Een tientje is in dat geval niet duur.

3d-printed-christmas-decorations-reindeer_display_large_preview_featured

Walmart werkt hiervoor met een startup – 3DMakeable – die het printen gaat doen voor ze. Dat is verstandig van Walmart, want schoenmaker blijf bij je leest. 3D-printen moet je lekker overlaten aan specialisten. Laat 3DMakeable maar lekker acht uur per printje bezig zijn met elke bestelling. Voor Walmart is het niet zozeer een project waar ze heel veel aan hopen te verdienen als wel een test om te zien of er een markt voor is.

We zijn benieuwd. De kerstman hoeft in elk geval nog niet te vrezen en de elfjes ook niet.

snowball3_preview_featured

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …