Home 3D-Gear Slimme sensor pauzeert print als filament op is

Slimme sensor pauzeert print als filament op is

3 min lezen
0

Een Canadees bedrijf heeft een nieuwe accessoire gelanceerd die in staat zal zijn om aan te geven dat 3D-printfilament op is en tevens ingrijpt in het printproces. Het bedrijf Dyze Design heeft reeds meerdere 3D-printer accessoires en upgrade componenten op de markt gebracht en komt nu dus met de Sentinel. Dit handige apparaatje gaat in de gaten houden of je filament op raakt. Als dat gebeurt, pauzeert het de printer.

sentinel3

Dit is erg prettig, want iedereen die veel 3D-print, en zeker mensen die grotere objecten maken die soms meer dan een dag duren, weet dat je print verpest is als het filament op bleek. Stel, je bent iets aan het printen dat 45 uur duurt en waarvoor de hoeveelheid filament op de spoel niet voldoende is. ’s Nachts raakt de rol op en als je ’s ochtends weer bij de printer bent, zie je dat de printer al een paar uur in de lucht staat te printen. Dan kun je dus een hele rol weggooien, want die is verspild aan een object dat nu voor 75% klaar is.

sentinel1

De Sentinel belooft dat hij in de gaten houdt of het filament op raakt en vervolgens je print pauzeert. De gebruiker kan vervolgens de spoel vervangen en weer op hervatten klikken.

Het apparaat gebruikt een lichtsensor die ‘ziet’ of er filament doorheen gaat. Op het moment dat dat niet meer het geval is, gaat er een lampje branden en wordt er een signaal doorgegeven aan de 3D-printer.

sentinel2

Het lijkt me nog niet zo makkelijk om de Sentinel te laten communiceren met de 3D-printer, dus vooral naar dat gedeelte ben ik erg benieuwd. Je schijnt eerst de firmware van je printer aan te moeten passen en dat kan niet bij elke printer. En ook niet iedereen kan dat trouwens.

5d369dbd7287f1f11aea44d4b6df9132_original

Benieuwd hoe makkelijk de Sentinel gaat werken.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …