Home 3D-Lifestyle Vlees 3D-printen met vleesinkt

Vlees 3D-printen met vleesinkt

2 min lezen
0

In Australië wordt onderzoek gedaan naar het 3D-printen van rood vlees. De Meat & Livestock Australia (MLA) doet serieus onderzoek naar 3D-geprint voedsel en dan in het bijzonder vlees wat laag voor laag kan worden opgebouwd om zo de vraag naar vlees te laten stijgen.

red-meat-istock_000069737359_large

Voor de vleesinkt van dit rode vlees gaat het om restvlees, dus goed vlees maar minder populaire delen van dieren. Hiermee kan extra waarde gecreëerd worden voor de Australische roodvleesindustrie. Voor de ouderen die moeite hebben met het kauwen van vlees is dit een zeer interessante optie, zeker in vergelijking met het huidige gepureerde voedsel. Bovendien is het goedkoper en gemakkelijker.

red-meat-cenegenics-arizona-887

Het vleesmes snijdt in dit geval dus aan twee kanten, want bij deze vleesinkt het gaat om vlees dat anders moeilijk te verkopen zou zijn en in diervoer wordt verwerkt en tegelijk zijn er veel mensen mee geholpen. “Rood vlees wordt gezien als een belangrijke bron van ijzer en zink, vitamine B12 en omega-3, essentiële ingrediënten die nodig zijn om het lichaam en hersenstelsel goed te laten functioneren,” aldus de vertegenwoordigers van de MLA.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …