Home 3D-Gear Micron3DP heeft 3D-glasprinter klaar, maakt zich klaar voor beta-release

Micron3DP heeft 3D-glasprinter klaar, maakt zich klaar voor beta-release

3 min lezen
0

We hebben hier al eerder geschreven over de 3D-glasprinter die Micron3DP aan het ontwikkelen is en we blijven onverminderd nieuwsgierig, enthousiast en reikhalzend uitkijken naar de release van deze machine. In Israël hebben ze nu weer een grote stap gezet door de eerste printers beschikbaar te maken voor alpha-testen en tevens de eerste gesprekken voor externe beta-testen op te starten.

Kortgezegd staat Micron3DP open voor partners die mee willen testen. Hun 3D-glasprinter kan printen via de veelgebruikte FDM-technologie, maar dan bij de onvoorstelbaar hoge temperaturen van boven de 1000C… Die hitte is nodig om het basismateriaal te laten smelten. Glas, het is overal aanwezig en ruimschoots beschikbaar, maar tegelijk is het tot op heden nog niet toegepast als 3D-printproces. Dat lijkt nu weer een stap dichterbij.

Ook MIT is al een tijdje bezig met glasprinten, maar gemakkelijk is het allemaal nog niet. Dat heeft hem dus vooral te maken met het werken bij hele hoge temperaturen. Micron3DP zegt de uitdagingen die dit met zich meebrengt op het gebied van van machinebouw opgelost te hebben en die oplossingen inmiddels met een aantal patenten-in-aanvraag te claimen.

Het plan is nu dat de 3D-glasprinter in november op de Formnext in Frankfurt wordt gepresenteerd. Glas is een dermate interessant materiaal dat er veel interesse in is om het te 3D-printen. Dit komt doordat glas hitte- en chemicali-resistent is. Het bedrijf wordt nu al benaderd door bedrijven die er graag mee willen testen voor toepassingen. Denk aan medische toepassingen die vragen om biocompatibiliteit en steriliseerbaarheid. Maar ook ontwerpers, architecten en kunstenaars kwijlen van het idee om vormvrij te kunnen produceren met glas, zonder dat het glas geblazen moet worden.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …