Home 3D-Printen US Army heeft 3D-geprinte granaatwerpers en granaten

US Army heeft 3D-geprinte granaatwerpers en granaten

2 min lezen
0

Een paar jaar geleden begon het Amerikaanse leger te spelen met 3D-printing als productiemethode. Inmiddels zijn ze al zo ver dat ze een 3D-geprinte granaatwerper én 3D-geprinte granaten kunnen maken. Dit kan grote gevolgen hebben voor hoe soldaten worden uitgerust voor oorlog.

Het wapen heeft de toepasselijke naam RAMBO gekregen, hetgeen een afkorting is van Rapid Additively Manufactured Ballistics Ordnance. RAMBO is een aangepaste versie van de bestaande M203 granaatwerper. Een groot verschil echter, is dat alle onderdelen van de RAMBO behalve de veertjes en de haakjes 3D-geprint zijn.

De M203 bestaat al sinds de jaren 60, je kent hem vast wel van oorlogsfilms. Je maakt hem vast aan de loop van ander schiettuig en kunt granaten knallen. De RAMBO bestaat uit wel 50 verschillende onderdelen, die 3D-geprint zijn met metalen als aluminium en staal.

De productie van RAMBO is een samenwerking geweest tussen het leger (de US Army) en America Makes, wat een soort fieldlab is voor 3D-printversnelling.

Het was aanvankelijk niet makkelijk, want er moest erg veel nabewerking plaatsvinden. Er werden sowieso veel verschillende materialen en 3D-printmethodes gebruikt, inclusief het printen van mallen waarin gegoten werd. Maar dan heb je ook wat.

Donald Trump heeft al een hele voorraad besteld waarmee hij vanuit Air Force One naar hartelust kan gaan lopen knallen op Mexicanen en moslims die niet meewerken. It’s true!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boskalis installeert 3D-geprinte koraalriffen in zee bij Monaco

Is het mogelijk om koraalriffen te 3D-printen van materiaal dat ter plekke gebaggerd is? K…