Home 3D-Innovation MAN Diesel & Turbo 3D-print onderdelen van gasturbines

MAN Diesel & Turbo 3D-print onderdelen van gasturbines

2 min lezen
0

De Duitsers van MAN Diesel & Turbo hebben 3D-printing helemaal omarmd als standaardproductiemethode voor series van bepaalde onderdelen. In ieder geval bij gasturbines komt 3D-printing om de hoek kijken als methode om te komen tot kortere ontwikkelingscycli, meer vrijheid voor innovatieve en superieure component-designs, kortere productie- en leveringstijden en on demand productie van losse onderdelen.

De CEO en CTO van het bedrijf legt uit: “Het gestandaardiseerd gebruik van additive manufacturing is een strategische mijlpaal voor MAN Diesel & Turbo. 3D-printing geeft ons duidelijke concurrentievoordelen doordat we bij het fabriceren van onze producten nu beter in staat zijn CO2-uitstoot te beperken. De technologieën verkorten ook absoluut het traject van een innovatief ontwerp tot aan eindproduct. De digitale data van onze R&D-afdelingen kunnen worden omgezet in betere producten en ook nog eens veel sneller dan voorheen. Dit terwijl klanten dankzij 3D-printingservices kunnen worden ondersteund gedurende hun gehele product-levenscyclus.”

Het bedrijf investeert momenteel tegen de 2,6 miljoen euro om de talloze voordelen van additive manufacturing door te voeren in de gehele waardeketen. Naast de verkorte ontwikkelingscycli gaat het bedrijf ook echt voor revolutionair nieuwe en betere ontwerpen.

Hiervoor heeft het bedrijf het “MAN Center for Additive Manufacturing” opgezet, een product- en locatie-onafhankelijk expert centre gebaseerd in de turbomachinerie-vestiging in Oberhausen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Provincie Noord-Holland en 3D Makers Zone gaan partnership aan

Haarlem, 6 september 2017 – Onder het motto Open Innovatie tekende Algemeen Directeu…