Home 3D-Gear HP zet groot in op 3D-printing, zegt CEO

HP zet groot in op 3D-printing, zegt CEO

3 min lezen
0

In een recent interview maakt de CEO van HP Inc. Dion Weisler twee dingen overduidelijk: dat 3D-printen de potentie heeft om productie te democratiseren ten koste van de spuitgietmarkt; en dat HP’s Multi Jet Fusion 3D-printingtechnologie daarin de drijvende kracht zal zijn.

Dion-Weisler

Zoals de core business van de verkoop van pc’s en printers langzaam afneemt, een van die veranderingen in de markt is de groeiende vraag naar 3D-printtechnologie – hoewel ‘de bliksem snelheden’ niet de beste manier om HP’s antwoord te beschrijven zijn.

hp

HP’s ‘baanbrekende en ontwrichtende’ Multi Jet Fusion 3D-printingtechnologie werd bijna twee jaar geleden voor het eerst aangekondigd, maar de lancering wordt pas later dit jaar verwacht. Weisler verdedigde de langzame entree van HP op de markt door te herhalen dat de focus ligt op de industriële en niet op de consumenten 3D-printingmarkt. “Het echte geld en kansen liggen aan de commerciële kant van de business in prototyping en productie,” zei hij. “Ja, anderen zijn sneller met hun printer gekomen, maar zij maken desktop-gebaseerde printers van $300. Wij hebben daar nooit de waarde van ingezien.”

dvlstwc2qfrec3lbhgoj

Met de Multi Jet Fusion 3D-printer waarvan wordt gezegd dat die tien maal sneller is dan elke andere 3D-printer op de markt, en onderdelen kan produceren die ongelooflijk nauwkeurig zijn, tot aan 21 micron (een tiende van de grootte van een mensenhaar), denkt HP dat de markt naar een “keerpunt” kan waarbij het kostenefficiënter en doeltreffender zal zijn om te kiezen voor 3D-printen dan het traditionele spuitgieten.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …