Home 3D-Gear 3D-printer voor je smartphone eind maart eindelijk beschikbaar!

3D-printer voor je smartphone eind maart eindelijk beschikbaar!

4 min lezen
0

Op de redactie van 3Dprint Magazine zitten we nog steeds met smart te wachten op de ONO, ’s werelds eerste smartphone 3D-printer. Dit ludieke printertje dat werkt met licht afkomstig van je smartphonescherm werd gepresenteerd op Kickstarter waar het zonder enige moeite binnen enkele dagen over twee miljoen dollar ophaalde van backers.

Nu bijna een jaar later hebben we eindelijk weer nieuws rondom de ONO! Er is namelijk een nieuwe video gepubliceerd waarin de smartphone-3D-printer in actie te zien is! En het mooiste nieuws van alles? Volgens ONO mogen 16000+ backers hun printertje uiterlijk eind maart verwachten!

Wat was de ONO ook al weer voor een 3D-printer? De ONO heette overigens eerst OLO en werd op Kickstarter aangeboden voor slechts 99 dollar. En hoewel de printer niet echt een groot bouwvolume heeft is het schrikbarend portable en eenvoudig in gebruik. Oftewel, uitermate handig om onderweg makkelijk onderdelen te produceren. De ONO gebruikt in principe dezelfde techniek als een DLP printer waarmee een vloeistof uit wordt gehard door lichtstralen. Deze lichtstralen zijn in dit geval patronen van licht afkomstig van je scherm van je smartphone. Een bakje met resin, het vloeistof, wordt door dit licht uitgehard aan een platform die het object laag voor laag omhoog uit de vloeistof trekt.

De video laat zien dat dit ook echt goed werkt. In de demo is namelijk een medium-range Android-toestel gebruikt. Niet state-of-the-art en het laatste model dus. Ook is te zien hoe eenvoudig je het printertje in elkaar zet en gebruiksklaar maakt. In de timelapse in de video is het printproces goed te volgen. Volgens de video duurde de print 2,5 uur. Opvallend is dat de smartphone niet aan de lader lag, wat des te meer aangeeft dat het een uitermate handzame printer is. In deze 2,5 uur printte de ONO een rechthoekig voorwerp met een complexe structuur. Volgens de video was voor dit object slechts 46,8 milliliter vloeistof gebruikt.

Check de video hieronder voor de demo!

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…