Home 3D-Printen Zuid-Korea trekt portemonnee voor 3D-printen

Zuid-Korea trekt portemonnee voor 3D-printen

2 min lezen
0

In Zuid-Korea wordt al volop gewerkt met 3D-printing als innovatieve productiemethode om zo to slimmere, duurzamere en mooiere producten te komen. Van medisch tot mode, van cultureel tot militair, van alles wordt er ontwikkeld. De Koreanen zitten echter niet op hun lauweren te rusten en menen dat het nu tijd is om door te pakken.

De Industry 4.0-ontwikkelingen in het land gaan namelijk niet snel genoeg, zo blijkt uit onderzoek. Zuid-Korea wil dit veranderen en is van plan om flink te investeren in geavanceerde technologie zoals 3D-printing, zelfrijdende voertuigen, IoT, VR en AR en vijfde generatie telecom.

Dat lijkt verstandig, want alleen al op het gebied van 3D-printing verwacht men een jaarlijkse groei van 28,5% tot 2022 met een totale marktwaarde van 30 miljard dollar tegen die tijd.

Het komende jaar gaat de overheid 35 miljoen euro in het verder ontwikkelen van expertise met 3D-printing steken. Door dit budget beschikbaar te stellen om 3D-printing te verbeteren, denkt de overheid alle industrieën die daar gebruik van gaan maken, te helpen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-geprint softseat-concept combineert natuur met duurzame technologie

Lilian van Daal presenteert haar nieuwste biomimicry project: Radiolaria #1. Radiolaria #1…