Home 3D-Gear Studenten bouwen keramiek-3D-printer in slechts drie uur tijd

Studenten bouwen keramiek-3D-printer in slechts drie uur tijd

2 min lezen
0

Je zult maar student zijn aan de keramiek faculteit. Dan ben je bezig met technologieën die al heel lang niet meer veranderd zijn. Wat fijn dat je zo lekker kunt innoveren, spelen met klei en dat is het dan. Of je bouwt een keramiek-3D-printer met een stel andere studenten. Ook leuk. Dat deden ze namelijk aan de Rochester Institute of Technology (RIT), in februari was ie klaar en inmiddels is ie uitgebreid en succesvol getest.

Het leuke aan klei is dat kunstenaars de mooiste voorwerpen kunnen maken van wat uiteindelijk een soort modder is, maar met 3D-printers wordt het nóg leuker: ze kunnen totaal nieuwe geometrieën maken.

Keramiek-3D-printers bieden meer mogelijkheden qua vormvrijheid en leiden tot nieuwe ideeën. In slechts drie uur hadden ze de 3D-printer gebouwd en geprogrammeerd, maar het indrukwekkendste bleek uiteindelijk niet in die snelheid te liggen, maar in de artistieke ideeën die ze hadden voor het gebruik ervan.

Het hielp dat de studenten begeleid werden door Bryan Czibesz, een zeer ervaren keramiekprofessor die al 40 keramiek-3D-printers gebouwd heeft in zijn leven. Czibesz werkt zelf graag met de machines maar gebruikt tijdens en na het 3D-printen ook gewoon zijn handen om de objecten te manipuleren.

De keramiek-3D-printer wordt vooral gezien als hulpmiddel, een stand-in voor handwerk, maar dan als robot die uitvoert wat de creatieve geesten bedenken.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …