Home 3D-Lifestyle Scholier bespaart school 10.000 dollar dankzij 3D-printing

Scholier bespaart school 10.000 dollar dankzij 3D-printing

4 min lezen
0

Door via 3D-printing te voorkomen dat er allerlei onderdelen ter waarde van $10.250 besteld moesten worden voor reparaties, wist een scholier de school veel geld te besparen.

Het duurt best lang voordat scholen 3D-printing integreren in hun lespakket. In de VS hebben sommige scholen het wel begrepen en krijgen leerlingen de ruimte om de technologie in te zetten om hun creativiteit de vrije loop te laten of juist om oplossingen te verzinnen voor alledaagse problemen.

Een school in Pennsylvania in de buurt van Pittsburgh zat met het volgende probleem. Een klein deel van de verwarmingsinstallatie van de school bleek kapot en dit onderdeel bleek niet te koop te zijn. Omdat het een kleiner onderdeel was dat deel uitmaakt van een veel groter onderdeel, was de school veroordeeld tot het bestellen van het gehele onderdeel. Dit voelde overbodig en het zou ook maar liefst $250 kosten terwijl het maar om een heel klein kapot onderdeeltje ging.

LHHS

Tegelijkertijd begonnen de brandveiligheidsdeuren het allemaal te begeven. Dit had te maken met het niet langer leverbaar zijn van een bepaald onderdeel van die deuren. Dit betekende dat er van 10 deuren het veiligheidssysteem in zijn geheel vervangen moesten worden, hetgeen zou neerkomen op $1.000 per deur.  Het hoofd van de onderhoudsafdeling benaderde de Afdeling Technologie-onderwijs en vroeg ze om mee te denken. Een leerling van de plusklas, Tanner Hauger, volgt daar allerlei technische vakken en hij bleek in staat om een oplossing te bedenken.

Hij mat de originele onderdelen op en gebruikte die maten om digitale modellen te maken in Autodesk Inventor. Hij gebruikte deze digitale modellen vervolgens om op de 3D-printer van de school de juiste onderdelen te repliceren die er bijna identiek uitzagen aan de originelen en ook nog eens bleken te functioneren.

school1

De totale kosten komen neer op (6 x $10) $60 voor alle deuren en $1 voor het onderdeeltje van de verwarmingsinstallatie, $61 dus. De school heeft de printer en software er op deze manier direct mee terugverdiend en de leerlingen kunnen ervaring op doen die ze nergens anders kunnen leren en ze een heleboel zekerheid geeft op een baan.

Via Maakonderwijs wordt ook in ons land 3D-printingonderwijs aangeboden, er is derhalve geen reden te verzinnen waarom dit soort spectaculaire projecten niet ook in Nederland op scholen plaats zouden kunnen vinden.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …