Home 3D-Gear Laat je 3D-printer printen in suiker, silicoon, keramiek & meer

Laat je 3D-printer printen in suiker, silicoon, keramiek & meer

4 min lezen
0

discovery-silicon-top

Er zijn veel materialen die FDM 3D-printers zijn kunnen printen. Er zijn echter vele andere materialen die niet geprint kunnen worden op de meeste 3D printers, vanwege hun fysieke eigenschappen. Structur3D Printing hoopt dit te veranderen.

Ze zijn van plan op om dit te doen door de lancering van een nieuw product genaamd de Discov3ry. Het is een extruder add-on waarmee de meeste FDM 3D-printers, waaronder MakerBots, Ultimakers, RepRaps en andere 3D-printers kunnen gaan printen in een veelheid van voorheen ongedachte materialen.

De Discov3ry add-on zal het mogelijk maken ​​dat deze FDM 3D-printers gaan printen in materialen zoals polyurethaan, latex, silicium, houtvulmiddel, klei, keramiek, suikerglazuren, pindakaas, Nutella, Play -Doh, en nog veel meer! De lijst gaat maar door.

Doordat eigenaren van 3D-printers straks met hun bestaande printer kunnen printen in deze niet-traditionele materialen, bespaart de Discov3ry add-on ze een hoop geld. Bijvoorbeeld, in plaats van het betalen van EUR 20 – EUR 35 voor een 1 kg rol van PLA filament, zal dit apparaat kunnen werken met andere, minder dure materialen. Neem bijvoorbeeld silicium of latex. Beide van deze materialen kunnen worden gekocht bij elke bouwmarkt, in de vorm van kit. Een buis van latex- of siliconenkit kost je tussen de EUR 1,50 – EUR 6 een bouwmarkt. Dit materiaal kan vervolgens worden ingevoerd in de Discov3ry add-on, en vervolgens geëxtrudeerd uit de MakerBot Replicator, Ultimaker of andere 3D-printer.

Hetzelfde geldt voor houtvulmiddel, dat ongeveer EUR 5 kost, evenals verschillende soorten kleimateriaal. De add-on maakt het ook mogelijk om te printen met voedingsstoffen, zoals cake icing  pindakaas, chocopasta, en elke andere vorm van “pasteus” voedsel.

discovery-icing discovery-silicon discovery-wood

De mogelijkheden van wat je kan printen zijn eindeloos. Zowat elk pasteus materiaal zal kunnen worden geprint.

Wat zal de Discov3ry add-on kosten?

“Prijzen zijn nog niet finaal, maar we streven ernaar om binnen te komen onder de EUR 350,” zegt de maker. “Wij geloven dat dit een redelijke prijs is, zodat makers meer kunnen halen uit de printers die ze al bezitten.”

Hier is een video van de Discov3ry in actie:

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …