Home 3D-Culture & Design Slimme, eenvoudige DIY-methode om aluminium te etsen

Slimme, eenvoudige DIY-methode om aluminium te etsen

3 min lezen
0

Het is weliswaar geen 3D-printing, maar deze methode om iets digitaal te produceren is té leuk om niet te delen. In Rusland zit een klein startupje genaamd Endurance met een creatieve Rus die als onafhankelijke geest dingen verzint waar anderen niet op komen.

image9-47

Check deze methode om aluminium te etsen. Bij mij jeukt het om het uit te proberen.

Waarom aluminium? Omdat dit materiaal al veel gebruikt wordt voor sleutelhangers, usb-sticks, behuizingen, hoesjes, cases en flash cards.

Even wat feitjes over aluminium: de smelttemperatuur is 600 graden Celsius, het heeft een hoge thermale geleiding maar aan de buitenkant heeft het een laagje aluminiumoxide dat past smelt bij 1000 graden Celsius. 

image7-41

Dat maakt het tot een best wel complex materiaal om goed te bewerken met warmte. Hier is echter een goede truc voor te verzinnen. Het enige wat je nodig hebt, is een bron van 9-12 volt. En wat gewoon zout (NaCI), plastic, een spijker (of ander stukje ijzer) en water. Ennuh, natuurlijk, een laser! Kies hiervoor een 3D-printer die ook een laser heeft, voor lasersnijden, zoals een laser L-Cheapo of een Zmorph.

image6-38

Ok, en dan? Ontwerp een afbeelding op je computer. Bijvoorbeeld deze, het logo van het bedrijfje van George Fomitchev, de bedenker van de methode.

image5-35

Bedek het oppervlak van het aluminium onderdeel met een beschermende laag (tape, verf oid). 

image4-32

Leg het aluminium op een 3D-printer die is uitgerust met een laser (cutter). Doe een zoutoplossing in je plastic container. Verbind de plus en de min vanaf de elektrische bron met het aluminium. Power aan. Afhankelijk van de kracht van de stroom en de concentratie van de zoutoplossing duurt het etsen tussen de drie en vijf minuten.

image3-29

image2-26 image1-23

Bekijk de volledige demo:

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …