Home 3D-Science Meisje kan nu armen optillen met 3D-geprinte hulpstukken

Meisje kan nu armen optillen met 3D-geprinte hulpstukken

3 min lezen
0

Twee afstudeerders aan de Grand Valley State University, genaamd Joseph Kissling en Samuel Brooks Schaefer, hebben 3D-printen gebruikt om een heel groot verschil te kunnen maken in het leven van een klein meisje genaamd Lylah.

Lylah lijdt aan de aandoening Spinal Muscular Atrophy (SMA), een genetische afwijking die zorgt voor het afsterven van de motorische zenuwcellen.

angel4-768x1024

Zonder de constante stroom van signalen uit de zenuwcellen, atrofiëren de spieren. In het geval van Lylah betekent dat dat ze niet langer haar arm kan optillen naar haar mond. De ziekte is progressief en begint in de ledematen om uit te breiden naar de romp.

De studenten kregen de taak om iets te ontwerpen dat Lylah kon helpen haar armen weer te gebruiken. Ze ontwierpen de Angel Arms Exoskeleton. De Angel Arms werken zo dat ze het gewicht van haar echte armen neutraliseren waardoor ze lichter worden. Het werkt met elastiekjes en een springveer in combinatie met 12 3D-geprinte onderdelen om het gewicht van haar armen af te krijgen.

angel2-768x1024

De armen beschermen haar ook en zijn bovendien goed stevig. Ze blijken zeer goed te werken. Ze kon voor het eerst bewegen en spelen en ook nog eten in haar mond stoppen. De studenten kregen een 10 voor hun project.

Maar daar stopt het niet. De armen zijn open source en de heren werken nu met een startup die Patterspace heet voor meer van dit soort projecten. Het ontwerp kan makkelijk aangepast worden zodat anderen er ook van kunnen profiteren.

angel3-768x1024

Anderen kunnen het eenvoudig aanpassen en ook verbeteren indien noodzakelijk. De studenten gebruikten een Stratasys Dimension 1200es 3D printer en printten alle onderdelen in ABS met 100% infill om ze zo stevig mogelijk te maken. De totale printtijd was 25 uur voor alle 12 onderdelen tezamen.

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …