Home 3D-Printen Airbus breidt aantal 3D-geprinte onderdelen uit naar 1000 per vliegtuig

Airbus breidt aantal 3D-geprinte onderdelen uit naar 1000 per vliegtuig

2 min lezen
0

Wist je dat er in de Airbus A350 XWB maar liefst 1000 3D-geprinte onderdelen zitten? Onderdelen die superlicht zijn, supersterk en ondertussen keurig voldoen aan alle eisen qua vuur, rook en giftigheid. Vorige zomer kwam Airbus zelfs met de onbemande Thor, een compleet 3D-geprint en volledig functioneel vliegtuig dat dienst doet als drone en gebruikt wordt voor riskantere vluchten en onderzoeken.

De A330neo en BelugaXL krijgen veel 3D-geprinte onderdelen die leiden tot kostenbesparingen en een betere productietijd.

Airbus heeft een 3D-geprint prototype gemaakt voor de air nozzle van het klimaatbeheersingssysteem in de passagierscabine van de A330neo, waar 257 personen in zullen passen. De nozzles worden onderdeel van een nieuw ontwerp dat zorgt voor meer ruimte in de overhead storage compartments.

De A330neo is een van de eerste vliegtuigen die de nieuwe luxueuze cabinefilosofie van Airbus zullen uitdragen. Passagiers krijgen meer mogelijkheden om te relaxen dankzij nieuwe features zoals gedetailleerdere verlichting, grotere stoelen, meer entertainment opties en wifi.

Uiteindelijk wil Airbus zoveel flexibel mogelijk worden in de productie van vliegtuigen en dat kan in de ogen van het management van het bedrijf alleen door robots en 3D-printers in te zetten.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-geprint softseat-concept combineert natuur met duurzame technologie

Lilian van Daal presenteert haar nieuwste biomimicry project: Radiolaria #1. Radiolaria #1…