Home 3D-Lifestyle 3D-geprinte urnen bieden persoonlijke touch

3D-geprinte urnen bieden persoonlijke touch

5 min lezen
0

Waar ook ter wereld, we hebben allemaal te maken met doodgaan. Elke cultuur gaat hier op zijn eigen manier mee om, maar waar het vaak op neer komt, is dat er op een bepaald moment ofwel een begrafenis ofwel een crematie moet plaatsvinden.

Uiteraard is dit een markt op zich en in sommige gevallen kunnen de prijzen en kosten van een uitvaart behoorlijk oplopen. In dichtbevolkte landen als China, begint de ruimte op te raken en stijgen de prijzen van een graf op een begraafplaats tot hoogtes die vergelijkbaar zijn als voor het kopen van een flat.

20150629094027_79694

Het zal je daarom ook niet verbazen dat cremeren een populaire vorm van uitvaart is in China.

Ma Lei, oprichter van Yiko, heeft een duidelijk beeld van de problemen met begrafenissen, en is hard bezig om iedereen ervan te overtuigen dat crematie beter is dan begraven.

20150629094107_99323

“Er is geen ruimte voor kerkhoven in China,” zegt Ma. “Over tien jaar zal er niet eens genoeg kerkhofruimte zijn voor de inwoners van Shanghai, laat staan voor die van heel China.”

Na gewerkt te hebben als een makelaar en als werknemer in een ziekenhuis, zag Ma de problemen van dichtbij en werd hij geïnspireerd om zijn innovatieve business te beginnen waarvoor hij een groot potentieel ziet als gevolg de haperende begrafenismarkt in zijn land.

“De uitvaartbranche gaat al langer niet goed, maar het is ook een enorme markt met veel ruimte”, zegt Ma.

Yiko

Ma lanceerde via Yiko zijn eigen campagne voor crematie in China, met als doel om te zorgen voor een alles-in-één platform waar burgers kunnen aangeven ​​dat zijn bedrijf het hele proces tot crematie voor ze moet oppakken. Yiko biedt:

  • Begrafenisproducten
  • Begraafplaatspercele
  • Orgaandonatiediensten
  • Hospice zorg
  • Counseling
  • Online stambomen

Hij gebruikt 3D-printen om hem te helpen met dit doel om zo de klanten iets nieuws te bieden waarmee ze profiteren van de snelheid, personalisatie en betaalbaarheid die 3D-printen biedt.

cloud

Een aangepast bericht en naam worden geplaatst in elke 3D-geprinte urn in de vorm van een huis op een wolk, met de garantie dat deze urn duizend jaar goed blijft. Er zit een specifieke betekenis achter het ontwerp, aangezien veel Chinezen geloven dat ze na de dood voor de eeuwigheid boven de wolken zullen leven.

De 3D-geprinte urn kost ongeveer 12 uur om te maken, en kost ongeveer €1.600. Om grip te krijgen op de zakelijke markt, is Ma Lei toegetreden to Feimalv, dat is een startup accelerator in Shanghai. Ma Lei werkt samen met hen om zijn nieuwe business platform op te bouwen in de Chinese begrafenismarkt. Tevens werken ze samen om het publiek in te lichten hoe je op een moderne manier met een uitvaart om kunt gaan. Ze doen dit door moderne en innovatieve oplossingen te combineren met met boeddhistische idealen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …