Home 3D-Science 3D-geprinte nanosatelliet uit Polen

3D-geprinte nanosatelliet uit Polen

2 min lezen
0

In Polen zitten ze absoluut niet stil op het gebied van 3D-printing. Gedreven door enkele succesvolle overheidsstimuleringsprogramma’s uit het verleden is er een ecosysteem ontstaan van meerdere goedlopende startups die op verschillende terreinen actief zijn. Naar nu duidelijk is geworden, zijn ontwikkelaars van het bedrijf SatRevolution bezig de 3D-geprinte Światowid nanosatelliet te ontwikkelen: de eerste commerciële en private satelliet uit Polen.

satrevolution

Dankzij het gebruik van 3D-printing ontwikkelt de firma een satelliet met een hoge duurzaamheid, een laag gewicht, en een optimale vorm van de afzonderlijke onderdelen alsmede een zeer nauwkeurige pasvorm. Hierdoor kan gewerkt worden met de beste materialen en nieuwste technieken om tot een satelliet te komen die optimaal bestand is tegen de soms zware omstandigheden in de ruimte.

Via het geavanceerde systeem met fotovoltaïsche panelen weet de satelliet exact waar de zon zich bevindt en draait het de zonnecellen de goede kant op.

sat2

De mensen achter SatRevolution zijn niet eens ruimtevaart-experts maar vinden hun oorsprong in de gaming-industrie. Met 3D-printing kunnen ze echter snel en flexibel innoveren en wisten ze hun achterstand snel weg te poetsen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …