Home 3D-Lifestyle WASP onthult Maker Economy Starter Kit om huizen te 3D-printen

WASP onthult Maker Economy Starter Kit om huizen te 3D-printen

3 min lezen
0

Het Italiaanse 3D-printbedrijf WASP (World’s Advanced Saving Project) heeft de Maker Economy Starter Kit gelanceerd. De kit bestaat uit een container met 3D-printing apparatuur om betaalbare huizen te bouwen.

wasp7

WASP legt uit dat de kit een zelfproducerend economie-ecosysteem is dat overal kan worden neergezet en ingesteld. Het bevat een totaal van zes 3D-printers, waaronder de 12-meter hoge Big Delta 3D-printer die in staat is tot het bouwen van huizen, evenals de Delta WASP 3MT multi-tool printer voor meubels en andere middelgrote items. Naast de systemen om materiaal voor te bereiden voor het 3D-printen, biedt de starter kit alle nodige informatie door middel van online tutorials. Alle inhoud is ook open source.

wasp8

“Ons doel is om micro-onafhankelijke gemeenschappen te creëren. Dit systeem is ontstaan en doorontwikkeld op de kennis uit de community dankzij geavanceerde zelfproducerende systemen, bereikbaar voor iedereen”, legt WASP CEO Massimo Moretti uit.

wasp5 wasp3 wasp1 wasp2 wasp4

“3D-printen is het producerende proces dat het mogelijk maakt om huizen zonder schulden te realiseren, huizen die meer vrijheid biedt aan mensen, dynamische huizen, in staat om een economie te creëren, die energie produceren in plaats van het alleen te consumeren. Een levende oplossing tegen lage kosten die in staat is om alle primaire menselijke behoeften te bevredigen: huis, voedsel, energie, gezondheid, werk, cultuur. Dit kan uiterst nuttig zijn in geval van humanitaire noodsituaties als gevolg van economische of politieke crisie of in geval van natuurrampen. Een zeer bruikbaar instrument om humanitaire organisaties, civiele bescherming, nationale en internationale instellingen gemakkelijk te bedienen in moeilijke situaties of gebieden.”

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …