Home 3D-Gear Vink en Innofil3D gaan samenwerken op filamenten

Vink en Innofil3D gaan samenwerken op filamenten

3 min lezen
0

De Nederlandse 3D-print filament producent Innofil3D en Vink Kunststoffen starten een samenwerking. Vink zal per 1 juli 2015 in Nederland als distributiepartner voor Innofil3D gaan fungeren. Met deze stap onderstreept Vink haar ambities in de 3D-printing wereld en biedt het Innofil3d een wijd verspreid netwerk in o.a. de zakelijke markt.

logo

Over Vink

Vink Kunststoffen is al meer dan 60 jaar een grote Europese distributeur in kunststoffen. Vink is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste distributeurs in Europa. Medio 2014 heeft Vink een eigen 3D-print business unit opgezet.

innofil3

Over Innofil3D

Innofil3D is een spin-off van het research centrum Applied Polymer Innovations (API) en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot grootste 3D-printfilament producent in Europa. Vanaf het begin (2012) heeft Innofil3D zich ingezet als R&D partner voor 3D-printerfabrikanten. Sinds juni 2015 is Innofil3D een zelfstandig bedrijf en focust het zich ook op de verkoop van printfilament onder de merknaam Innofil3D.

innofil1

“Vele enthousiaste 3D-print gebruikers zullen zonder het te weten met ons materiaal gewerkt hebben. Deze partnership past perfect in onze strategie om de naamsbekendheid van Innofil3D te vergroten en de distributie te verbeteren” zegt Jeroen Wiggers CEO van Innofil3D. “Door samen te werken met Vink profiteren wij van hun expertise en ervaring in het bedienen van andere verkoopkanalen. Wij ondersteunen met onze kennis van 3D-print filamenten” aldus Jeroen Wiggers.

“Als Vink zijnde is innovatie en ondernemerschap onderdeel van ons DNA. De recente ontwikkelingen in de 3D-printing wereld sluiten hier perfect bij aan. Door het opzetten van een business unit spreken wij vertrouwen uit in de 3D-printing markt en denken wij ons netwerk toegevoegde waarde te kunnen bieden door ons hierop te focussen” aldus Heidy van Amerongen Business Unit Manager 3D Printing Vink Kunststoffen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …