Home 3D-Lifestyle Versla de eindbaas door te likken met de 3D-geprinte likbare game controller

Versla de eindbaas door te likken met de 3D-geprinte likbare game controller

4 min lezen
0

Wat? Een likbare game controller? Ja, je leest het goed! Tijdens de Game Developer’s Conference van de alt.ctrl.GDC exhibition werd een nieuwe 3D-geprinte game controller onthuld waar je aan moet likken om de eindbaas te verslaan. Dus ben jij helemaal klaar met pijnlijke vermoeide duimen? Dan heb je geluk, want de likbare controller zal binnenkort in de arcade’s te vinden zijn.

Het spel dat bij de likbare controller verschijnt is Planet Licker. En zoals verwacht moet je met je tong behoorlijk aan het werk. De developers ontwikkelde een game waarmee je met je tong via de likbare elementen het karakter wat op het scherm te zien is beweegt, in plaats van met knoppen of een joystick. En je likt uiteraard niet op plastic delen van de controller maar op speciaal ontwikkelde lollyballen (in de vorm van planeten) die in de controller verwerkt zitten en verkrijgbaar zijn in verschillende smaken.

lick-your-way-victory-planet-lickers-3dprinted-popsicle-game-controller-1

De developers creëerde de likbare controller in SolidWorks en is gebouwd door hun eigen 3D-printer. De likbare planeten die in de controller verwerkt zitten zijn gemaakt door 3D-geprinte mallen die veilig zijn voor het verwerken van voedsel.

lick-your-way-victory-planet-lickers-3dprinted-popsicle-game-controller-3

De game werd ontwikkeld via GIMP en Adobe CS en opereert op een Python interface genaamd Pygame.

Om het spel te spelen moet de gebruiker simpelweg de lollyballen likken met een bepaalde timing en volgorde om het ruimtemonster op het scherm voort te bewegen en tegelijkertijd objecten te ontwijken. Voor elke ronde kunnen de lollyballen in de controller worden vervangen. Wel zo fris!

De meest succesvolle smaakcombinatie die op dit moment in de controller te vinden is bestaat uit koffie, cranberry en blueberry. Maar er staat ook een smakenpalette in de planning die is geïnspireerd op cola. De verschillende lollyballen hebben daarin de smaken van kaneel, vanille en sinaasappel-limoen. Lik je deze planeten om en om op je controller, dan krijg je dus de complete smaak van cola.

Na de Nintendo Wii, waarmee je voor het eerst fysieke bewegingen moest maken, geeft deze controller het gamen in ieder geval weer een nieuwe en andere dimensie. Wie weet wordt dit wel de hype van 2017.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…