Home 3D-Science US Army gebruikt urine om 3D-geprinte drones die zichzelf opeten op te laden

US Army gebruikt urine om 3D-geprinte drones die zichzelf opeten op te laden

3 min lezen
0

Eh, wat? Dat klinkt niet alleen als science fiction maar ook gewoon raar. 3D-geprinte drones die zichzelf opeten? Opladen met stroom uit urine? Hoe dan? Wetenschappers hebben recentelijk ontdekt dat ze door urine te mixen met een aluminium nano-poeder waterstof kunnen produceren. Dit poeder maakt het mogelijk dat 3D-geprinte drones zichzelf kunnen ‘voeden vanaf hun eigen structuren’.

De drones worden 3D-geprint, waardoor ze beter functioneren en lichter zijn en nu is er dus ook een nieuwe energiebron ontdekt om ze aan te drijven. Het begon met de ontdekking van het lab dat er grote hoeveelheden energie konden worden opgewekt met een mix van een nieuw aluminium nanomateriaal en water.

Nadat ze zichzelf in water doopten, konden de 3D-geprinte robots en drones een proces in gang zetten dat hun buitenste lagen oplost om zo de extra stroom op te wekken. Aan het einde van de missie kunnen deze robots en drones zichzelf vervolgens vernietigen door het water in te duiken en op te lossen. Zodat er nooit een vijand ook maar enig object in handen kan krijgen.

De experts van het leger denken dat ze het nanomateriaal-poeder kunnen 3D-printen om lucht- en grondrobots te creëren die zichzelf kunnen voeden met hun eigen skelet en zichzelf dus kunnen vernietigen. Een nieuwe analyse toonde onlangs aan dat het aluminiumnano-materiaal meer waterstof produceert als je het met urine combineert in plaats van alleen water.

“Toen we het probeerden met urine, zagen we een verdubbeling in de reactieratio”, aldus Dr. Kristopher Darling. Een kilo poeder kan 220 kilowatt genereren gedurende drie minuten. Hoe het precies werkt met de urine, is nog niet helemaal duidelijk.

Voor het leger kan deze vondst van groot belang zijn want net als astronauten zitten ze vaak op plekken waar ze weinig brandstoffen hebben en is het handig als ze iets wat ruimschoots voorradig is en mensen zelf produceren, kunnen hergebruiken voor het opwekken van energie.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …