Home 3D-Culture & Design Under Armour springt in de 3D-geprinte schoenenmarkt

Under Armour springt in de 3D-geprinte schoenenmarkt

3 min lezen
0

Er is al tijden veel rumoer over 3D-geprint schoeisel, en iedereen van Nike tot New Balance lijkt bezig met het verkennen van deze technologie. Tot op heden lijkt het echter vooral bij verkennen te blijven, want we hebben nog geen 3D-geprinte schoenen aan de voeten van consumenten gezien. Under Armour is nu dus het nieuwste merk dat mee gaat doen met de race naar de beste 3D-geprinte schoen.

ua-architech-3

Het uit Baltimore afkomstige sportmerk heeft zojuist haar eerste 3D-geprinte trainingsschoen aangekondigd, de UA Architech. De schoen is ontworpen met behulp van de Autodesk Within software, bij Under Armour’s Innovation Lab, en voorzien van een SLS 3D-geprinte tussenzool die tot stand gekomen is via generatief ontwerp. Dit ontwerp en deze productiemethode zorgen voor een sterke, maar toch verende hiel, hetgeen absolute noodzaak is voor de krachttraining.

ua-architech-1

De UA Architech bevat ook een bovendeel dat is gemaakt van gegoten auxetisch schuim (een materiaal met eigenschappen die ertoe leiden dat het dikker wordt naarmate de trekkracht groter wordt). Dit zorgt weer voor steun en flexibiliteit. Binnenin de schoen wordt gebruikt gemaakt van “Charged Cushioning”, hetgeen leidt tot meer comfort.

3D-printed-UA-Architech-from-Under-Armour

Op 18 maart zal de UA Architech voor het eerst te koop zijn, maar, als je een paar ervan aan wilt kunnen trekken, dan moet je snel handelen. Het bedrijf zal er slechts een gelimiteerde oplage van 96 stuks van op de markt brengen tegen een prijs van $300 per stuk.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …