Home 3D-Science Ultimaker en Philips maken samen 3D-geprinte MRI’s

Ultimaker en Philips maken samen 3D-geprinte MRI’s

2 min lezen
0

Op deze pagina’s heb je al veel kunnen lezen over medische en biologische experimenten met 3D-printing. Tevens zijn er al meerdere projecten succesvol afgerond en zien we ook al regelmatig zeer futuristische onderzoeken langskomen. Allen hebben ze met elkaar gemeen dat ze de medische wetenschap fundamenteel kunnen gaan veranderen.

philips3

Het belangrijkste is niet zozeer kosten besparen, maar het verbeteren van de levens van mensen. In de geneeskunde wordt veel gebruik gemaakt van digitale fotografie in allerlei varianten. MRI is hier een voorbeeld van dat ertoe heeft geleid dat artsen veel betere gegevens hebben op basis waarvan ze veel betere diagnoses kunnen stellen en betere behandelingen, procedures en zelfs operaties kunnen uitvoeren.

In een nieuw project hebben Ultimaker en Philips gezamenlijk een ongelooflijk futuristische en verbeterde manier gecreëerd voor artsen en patiënten om MRI’s te gebruiken. Door een Ultimaker 2 Extended 3D-printer te gebruiken kan er een accuraat model gemaakt worden van MRI-scans die als geprint object tot een veel beter begrip leiden van een flink aantal medische aandoeningen.

philips1

Met dit nieuwe programma worden MRI’s omgezet in een fysiek object en hele organen kunnen worden gevisualiseerd. Zie onderstaand filmpje voor meer informatie.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …